AgroKlub.ba

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredne vijesti » Top 10 najčitanijih tekstova u 2016. godini!

Top 10 najčitanijih tekstova u 2016. godini!

Najčitanije u 2016

Top 10 najčitanijih tekstova u 2016. godini!

Datum: 03.01.2017. 14:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Provjerite koji su tekstovi bili najčitaniji u protekloj, 2016. godini!

Zagazili smo u 2017., stiže nam polako i (pravi) snijeg, a mi smo provjerili koji su vas to tekstovi najviše privukli u protekloj, 2016. godini. Definitivno na prvom mjestu (od 10 najčitanijih) nalazi se priča naše nagrađene, najbolje autorice u prošloj godini, Ranke Vojnović. Stručnjakinja za organsku proizvodnju složila je priču o mlijeku. No, na posve drugi način.

Mlijeko se osim u ishrani može koristiti i u bašti kao sredstvo za zaštitu i đubrenje poljoprivrednih kultura. Hranjive materije u mlijeku su savršeno izbalansirane i omogućavaju biljkama optimalan rast i poboljšavaju imunitet. Mlijeko se u bašti može koristiti za različite namjene: sredstvo za zaštitu od patogena, sredstvo za zaštitu od štetočina, đubrivo.

Nije tajna da se pod "med" nudi mnoštvo toga, ali veseli kad se takvima stane na kraj. Prevarant koji je imao mini tvornicu "meda" - dolijao je. Jedan, no sigurno ih ima i više. Stare sorte jabuka polako se vraćaju u naše voćnjake, sve više ljudi okreće se organskoj poljoprivredi, a na prirodan način možemo se boriti i s plamenjačom.

Zaintrigirala vas je i priča o bivšem predsjedniku Irana koji vrijeme provodi čuvajući ovce! Ne baš svojstveno našim političarima, zar ne? Neke su to od brojnih priča koje su nas povezale, a mi obećavamo da ćemo i u 2017. dati sve od sebe i donositi nove, zanimljive, korisne savjete i, naravno, pozitivne primjere iz svijeta poljoprivrede.

Još jednom, sretna vam i plodonosna Nova godina!

Broj pregleda članka: 959; Uspješnost članka: 90.95

Tagovi: Agroklub, 2016, Najčitanije

Ključne riječi članka: top, 10, najcitanijih, tekstova, u, 2016, godini, sredstvo, priča, godini, stare sorte jabuka


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!