AgroKlub.ba

\

Vinogradarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Vinogradarstvo

Žilavka, Plavac i Blatina okićeni medaljama

Vina Keža

Žilavka, Plavac i Blatina okićeni medaljama

Datum: 08.03.2017.

Vina Keža iz Ljubuškog, s ovogodišnje su se 22. Dionizijane, međunarodnog sajma vina u sklopu sajma GAST u Splitu u Hrvatskoj, vratila s priznanjima... Žilavka, Plavac i Blatina okićeni medaljama

Žilavka i blatina potvrdile visoku kakvoću!

Žilavka i blatina potvrdile visoku kakvoću!

Ocjenjivanje vinskih... | 07.03.2017.

Čak 90 uzoraka crnih i bijelih vina (uglavnom berba 2015. i 2016. godište) pristiglih iz Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i najvećim dijelom iz Republike Hrvatske, ocjenjivano je u prostorijama... Žilavka i blatina potvrdile visoku kakvoću!

Prijavite vina za mostarski sajam!

Prijavite vina za mostarski sajam!

Ocjenjivanje vina | 15.02.2017.

U okviru 20. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru tradicionalno će biti nagrađeni najuspješniji vinari koji pošalju uzorke svojih vina do 1.3. 2017.godine. Povjerenstvo sastavljeno od renomiranih... Prijavite vina za mostarski sajam!

Roneći bocu po bocu vina odnose u morske podrume

Roneći bocu po bocu vina odnose u morske...

Edivo | 03.02.2017.

Dvojica velikih prijatelja Ivo Šegović i Edi Bajurin, odnedavno se mogu pohvaliti jedinstvenim proizvodom - zaštićenim kao vlastiti patent na hrvatskom Zavodu za intelektualno vlasništvo. Podvodni je to vinski... Roneći bocu po bocu vina odnose u morske podrume

Tradicija proizvodnje vina duga 777 godina

Tradicija proizvodnje vina duga 777 godina

Slovenija | 15.01.2017.

U centru slovenskog grada Ptuj, podno tvrđave, nalazi se pravi raritet - vinski podrum Ptujska klet. Tu se vino, za koje kažu da je piće bogova, proizvodi punih 777 godina. Uobičajeno je da se ovakvi podrumi... Tradicija proizvodnje vina duga 777 godina

Podizanje vinograda - rigolati ili podrivati?

Podizanje vinograda - rigolati ili podrivati?

Podizanje savremenog... | 09.01.2017.

Za podizanje savremenog vinograda potrebne su značajne investicije. U tom složenom poslu ne bi trebalo preskočiti nijednu cjelinu, pošto se od posađene vinove loze očekuje da plodonosi 20, 30, pa i 40 godina... Podizanje vinograda - rigolati ili podrivati?

Žilavka ih vinula u vinsko nebo, najbrend su BiH

Žilavka ih vinula u vinsko nebo, najbrend...

Vinarija Vukoje | 28.12.2016.

Vinogradi, podrum i vinarija "Vukoje" iz Trebinja, jedna je od najboljih u našoj zemlji za šta su nedavno dobili i priznanje - Najbrend i Najmenadžer. Priča je počela u najstarijem vinogradu u Bosni i... Žilavka ih vinula u vinsko nebo, najbrend su BiH

Autoput prijeti Keratsudi - bijeloj sorti grožđa

Autoput prijeti Keratsudi - bijeloj sorti...

Autoput Struma | 15.12.2016.

Dolinu jugozapadne Bugarske uz rijeku Struma krasi autohtona vinska sorta bijelog grožđa Keratsuda koje ima samo u ovoj regiji. Karakterizira je kasno dozrijevanje u drugoj polovini septembra, bujni rast i visoka... Autoput prijeti Keratsudi - bijeloj sorti grožđa

Osnove rezidbe vinove loze

Osnove rezidbe vinove loze

Vinogradarstvo | 03.12.2016.

Da bi uspješno gajili vinovu lozu trebamo je redovno orezivati. Rezidba na zrelo odvija se poslije opadanja lista, već od novembra, do početka kretanja vegetacije u zavisnosti od površine koju trebamo orezati... Osnove rezidbe vinove loze

Bayer d.o.o.
BASF BH d.o.o.