AgroKlub.ba

\

Baza stočarstva

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Agro Baza » Stočarstvo

Agrobaza zajedno s bazom zaštitnih sredstava, gnojiva, biljnim vrstama i sortama te bazom stočarstva je trenutno u testnoj fazi. Ukoliko budete imali određenih problema s bazama slobodno nas kontaktirajte na e-mail info@agroklub.ba

Baza stočarstva

Stoka i pasmine u obliku baze stočarstva predstavlju dominantne segmente stočarske proizvodnje uz specifičnosti najčešćih uzgojnih pasmina. Dodatno, posebno su obrađene autohtone pasmine važne za ovu granu proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

Kozarstvo

Kozarstvo (8)

Stočarstvo - Tekstovi

Domaća krmača oprasila 10 divljih praščića!

Domaća krmača vlasnika Alekse Baševića iz sela Zakomo kod Rogatice oprasila je deset živih i zdravih, ali divljih praščića! Nesvakidašnji događaj odjeknuo je pa je njegovo imanje postalo svojevrsna atrakcija. Svi žele vidjeti divlje praščiće. Za svoje 64 godine Aleksa, piše rtrs, do sada nije ni vidio ni čuo za sličnu priču. Uz osmijeh se... Domaća krmača oprasila 10 divljih praščića!

Fitim ima uistinu strašnog pijetla!

Brahma kokoš
26.03.2017.

Fitim ima uistinu strašnog pijetla!

Fitim Sejfijaj s Kosova uistinu može reći da ima strašnog pijetla. Snimka njegova ogromnog pijetla imena Merakli poharala je internet. Mnogi su se preplašili, većina zbunila. Iako su mnogi pomislili da je riječ o specijalnim efektima te da pijetao ovoga vlasnika ne može biti tolike veličine, utvrdilo se da može. Merakli je, naime, vrsta kokoši... Fitim ima uistinu strašnog pijetla!

Boseron: ovčar sa crvenim šapama

Psi čuvari
24.03.2017.

Boseron: ovčar sa crvenim šapama

Na prvi pogled sliči na lijepog mješanca, međutim nije. Riječ je o boskom ovčaru ili boseronu, pastirskom psu koji u kinologiji spada u kategoriju pasa - tjerači stoke. Ovaj pas je prava atleta, graciozan, ali ne baš na prvi pogled lijep. Ipak, vrlo je šarmantan i drag pas. Veoma je teritorijalan, ne voli druge pse, pa se ne preporučuje ljudima... Boseron: ovčar sa crvenim šapama

Pretrage baze stočarstva

Vaša pretraga obuhvaća 120 pasmina iz baze stočarstva.