AgroKlub.ba

\

Baza stočarstva

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Agro Baza » Stočarstvo

Agrobaza zajedno s bazom zaštitnih sredstava, gnojiva, biljnim vrstama i sortama te bazom stočarstva je trenutno u testnoj fazi. Ukoliko budete imali određenih problema s bazama slobodno nas kontaktirajte na e-mail info@agroklub.ba

Baza stočarstva

Stoka i pasmine u obliku baze stočarstva predstavlju dominantne segmente stočarske proizvodnje uz specifičnosti najčešćih uzgojnih pasmina. Dodatno, posebno su obrađene autohtone pasmine važne za ovu granu proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

Kozarstvo

Kozarstvo (8)

Stočarstvo - Tekstovi

Što goveda čini sretnima?

Uzgoj goveda
22.11.2017.

Što goveda čini sretnima?

Previše stoke na jednom mjestu, grubo ophođenje, loša higijena, jeftina ishrana - česte su pojave u stočarstvu. Očiti su glavni načini ublažavanja patnji životinja, a odnosi se na izvođenje stoke van, na zrak i pašnjake, sunčevo svjetlo, više prostora, uzgoj za kvalitetu, a ne kvantitetu. No, prema novoj studiji brazilskih istraživača... Što goveda čini sretnima?

Mirko Šarović: Nakon piletine, na redu jaja i crveno meso

Izvoz pilećeg mesa
22.11.2017.

Mirko Šarović: Nakon piletine, na redu jaja i crveno meso

Vijeće ministara BiH je trenutno u fazi rješavanja proceduralnih pitanja s nadležnim inspekcijskim tijelom Evropske komisije u vezi ispunjenosti uslova za izvoz pilećeg mesa u EU. Pozitivna lista onih zemalja iz kojih je dozvoljen uvoz pilećeg mesa i prerađevina od pilećeg mesa u zemlje Evropske unije će biti objavljena za nekoliko sedmica... Mirko Šarović: Nakon piletine, na redu jaja i crveno meso

Kuda ide domaće svinjogojstvo?

Uzgoj tovnih svinja
21.11.2017.

Kuda ide domaće svinjogojstvo?

Uzgajivači tovnih svinja nemaju ove jeseni mnogo razloga za radost. Kukuruz je zbog suše loše rodio, što je značajno poremetilo troškove ishrane. Na drugoj strani, mimo očekivanja, cijene utovljenih svinja su u laganom padu. Mišo Maljčić, predsjednik Udruženja uzgajivača svinja RS kaže da su cijene tovljenika na nivo prošlogodišnjih i i... Kuda ide domaće svinjogojstvo?

Pretrage baze stočarstva

Vaša pretraga obuhvaća 120 pasmina iz baze stočarstva.