Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oktobar 2016
  • 01.11.2016. 08:00

Što ste najviše čitali u oktobru?

Iza nas je i oktobar. Koje su priče privukle najviše vaše pažnje?

  • 164
  • 7
  • 0

Iza nas je i oktobar. Mjesec u kojemu smo naših trojice čitatelja/proizvođača darivali s tri besplatne aWEB stranice. Upravo te priče - iskustva naših poljoprivrednika, i ovaj su mjesec privukli najviše vaše pažnje, posebice priča bračnog para Emira Zjaje i Lejle Hadžiavdić - Zjajo, koji su se između odluke otići iz BiH ili se okušati u vlastitom poslu, odlučili za ovo drugo. Pokrenuli su staru vodenicu - Hadžijin mlin za mljevenje svih vrsta žitarica te zasadili dulum maline Vilamet.

Dočekali smo jesen - što ste čitali u septembru?

Maline su, prema podacima Vanjskotrgovinske komore i dalje najveći izvozni potencijal BiH, a prate ih kornišon, jabuka, kruška i šljiva pa ne čudi i da svaka priča s malinama dobije pozornost. Nažalost, zbog malina odnosno nekontroliranog prskanja nerijetko stradaju pčele na što uporno upozaravaju Krajiški malinari pozivajući na simbiozu i poštivanje malinara i pčelara.

Oduševo vas je i mladi par koji gradi kuću od gline i slame, a naljutile nelogičnosti našega sustava gdje certificirana eko proizvodnja ne može do poticaja. Razlog - oni su iz Banja Luke, zemljište je u Federaciji. I u novembru nastavljamo s našim pričama, a imate li i vi priču, slobodno nam se javite na info@agroklub.ba


Tagovi

Najčitaniji 2016 Oktobar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

23

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 56,5%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 30,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 4,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,7%

Pregled ankete

Pregled ankete