• Septembar 2016
  • 01.10.2016. 08:00

Dočekali smo jesen - što ste čitali u septembru?

Što ste najviše čitali u mjesecu u kojemu smo ispratili ljeto i dočekali jesen?

  • 136
  • 6
  • 0

Mjesec u kojemu završava ljeto i počinje jesen polako je iza nas. U septembru kada smo ubirali plodove i pripremali se za sadnje, vašu su pažnju zaokupljale upravo takve teme - kako se pripremiti za sadnju, posebice voća koje je preuzelo primat u bh poljoprivredi.

August je iza nas - što ste najviše čitali?

Najviše vaše pažnje ipak je privukla akcija u kojoj je dolijao prevarant. Stvorio je on sebi "tvornicu" meda u kojoj je miksao mješavinu za koju je koristio boju za kolače, šećer, gusti sok od borovnice, a prodavao ga pod pravi med. Prevarant, vjerojatno ne i jedini, završio je u policiji, a zaplijenjena je i sva njegova "aparatura".

Oduševila vas je, baš kao i nas, mlada Dunja Pejić koja je staro seosko imanje pretvorila u povrtni raj. Uzgaja ga na ekološki način. Eko uzgojem bavi se i Dženan Hodžić poznatiji kao Dr. Zo koji se uz maline i uzgoj pčela počeo baviti i uzgojem egzotičnog voća - afričke dinje, kiwano. Zaživjela je u septembru i Agrorevolucija. Sandi Salkić odlučio je unaprijediti kvalitet mesa ne samo svojih goveda već i svih koji ga zatraže savjet.

Polako se objavljuju i natječaji za dobivanje bespovratnih sredstava koja itekako mogu pomoći u razvoju vlastitog gospodarstva pa ne čudi da su se i oni našli među najčitanijih 10 tekstova u prošlom mjesecu. S obzirom da je u BiH milijun hektara neobrađenog zemljišta - zašto ih ne iskoristiti i okušati se u nekoj grani poljoprivrede?


Tagovi

Najčitaniji tekstovi 2016 Septembar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Divlja patka (lat. Anas platyrhynchos), poznata i kao gluhara, vrsta je patke koja nastanjuje umjerena i subtropska područja Sjeverne Amerike, Europe, Azije i Australije. Vjerojatno najbolje poznata od svih pataka, pomogla je u uzgajanju br... Više [+]