AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Bespovratna sredstva za smilje, med, voće i povrće

Bespovratna sredstva za smilje, med, voće i povrće

FARMA II

Bespovratna sredstva za smilje, med, voće i povrće

Datum: 20.09.2016. 15:00

Kategorija:

Financiranje

USAID/Sweden FARMA II projekat otvorio je tri nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru poljoprivrede.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je USAID/Sweden FARMA II projekat otvorio tri nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru poljoprivrede, po sljedećim oblastima:

  • Poboljšanje konkurentnosti u proizvodnji i preradi smilja
  • Podrška ekonomskom osnaživanju žena kroz dodavanje vrijednosti u sektoru ljekovitog i aromatičnog bilja i meda
  • Poboljšanje konkurentnosti kroz dodavanje vrijednosti u sektoru voća i povrća

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine mogu preuzeti pakete Javnih poziva na web stranici USAID/Sweden FARMA II projekta OVDJE.

Zahtjevi, navode iz Komore, moraju biti dostavljeni elektronski (putem e-mail adrese grants@farmabih.ba), te u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla, Banja Luka ili Mostar), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 19. oktobra, 2016. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentima.

Otvoreno samo za organizacije

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke u Mostaru 5. oktobra 2016. godine u 11:00 sati za javni poziv za poboljšanje konkurentnosti za proizvodnju i preradu smilja (lokacija će biti određena naknadno), te u Sarajevu 6. oktobra u 11:00 sati za preostala dva javna poziva. Na ovim sastancima zainteresiranim organizacijama će biti pružene sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba do datuma navedenih u tekstu poziva). Sva pojašnjenja i uputstva (kao i eventualne promjene navedenih datuma i lokacija) će biti objavljena putem e-mail adrese grants@farmabih.ba ili na stranici projekta (www.farmabih.ba). Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.

NAPOMENA: Ovi pozivi nisu otvoreni za fizička lica.

Foto: Bigstockphoto/Goodluz

Broj pregleda članka: 6192; Uspješnost članka: 401.6

Tagovi: Povrće, Med, Voće, Bespovratna sredstva, Smilje, Grantovi, FARMA II

Ključne riječi članka: bespovratna, sredstva, za, smilje, med, voce, i, povrce, usaid, farma, poziva, sweden, oktobra, uputstva, putem, poboljšanje, sektoru, konkurentnosti, projekta, usaid sweden, sweden farma, poboljšanje konkurentnosti, usaid sweden farma, kroz dodavanje vrijednosti


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!