AgroKlub.ba

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Financiranje » Prijavite se i zaposlite u poljoprivredi!

Prijavite se i zaposlite u poljoprivredi!

Sufinanciranje

Prijavite se i zaposlite u poljoprivredi!

Datum: 16.09.2016. 16:00

Kategorija:

Financiranje

Ponovno je otvorena elektronska prijava na Javni poziv u okviru Programa sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarska obavještava zainteresovane poljoprivrednike sa područja Federacije BiH da je ponovno otvorena elektronska prijava na Javni poziv u okviru Programa sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi.

1,5 miliona KM za zapošljavanje u poljoprivredi

Podsjećamo, ukupno tri miliona KM, (po 1,5 miliona KM svaki), osigurali su Federalni zavod za zapošljavanje i Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. za koji je krajem prošle godine objavljen javni poziv.

Dosadašnjom realizacijom Programa obuhvaćena je bila 331 osoba, a do kraja realizacije planirano je učešće oko 700 nezaposlenih osoba.

Pravo učešća imaju lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrovati i održati registrovanom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci.

Pravo učešća imaju i već postojeći poljoprivredni obrti. Za učešće u Javnom pozivu možete se prijaviti isključivo putem linkova ispod.

Samozapošljavanje - zasnivanje obrta

Zapošljavanje - postojeći obrti

Foto: Bigstockphoto/sanchik

Broj pregleda članka: 7096; Uspješnost članka: 589.8

Tagovi: Sufinanciranje, Zapošljavanje, Javni poziv, Federalno ministarstvo

Ključne riječi članka: prijavite, se, i, zaposlite, u, poljoprivredi, zapošljavanje, miliona, poljoprivredi, pravo učešća imaju


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!