Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinanciranje
  • 16.09.2016. 16:00

Prijavite se i zaposlite u poljoprivredi!

Ponovno je otvorena elektronska prijava na Javni poziv u okviru Programa sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi.

Foto: Bigstockphoto/sanchik
  • 7.144
  • 355
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarska obavještava zainteresovane poljoprivrednike sa područja Federacije BiH da je ponovno otvorena elektronska prijava na Javni poziv u okviru Programa sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja u poljoprivredi.

1,5 miliona KM za zapošljavanje u poljoprivredi

Podsjećamo, ukupno tri miliona KM, (po 1,5 miliona KM svaki), osigurali su Federalni zavod za zapošljavanje i Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. za koji je krajem prošle godine objavljen javni poziv.

Dosadašnjom realizacijom Programa obuhvaćena je bila 331 osoba, a do kraja realizacije planirano je učešće oko 700 nezaposlenih osoba.

Pravo učešća imaju lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrovati i održati registrovanom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci.

Pravo učešća imaju i već postojeći poljoprivredni obrti. Za učešće u Javnom pozivu možete se prijaviti isključivo putem linkova ispod.

Samozapošljavanje - zasnivanje obrta

Zapošljavanje - postojeći obrti

Foto: Bigstockphoto/sanchik


Tagovi

Federalno ministarstvo Javni poziv Sufinanciranje Zapošljavanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.