Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinansiranje
  • 15.06.2016. 15:00

1,5 miliona KM za zapošljavanje u poljoprivredi

Programom sufinansiranja zapošljavanja u poljoprivredi obuhvaćena je 331 od 700 osoba. Javni poziv ponovno će biti otvoren od sutra, 16. juna.

Foto: HighwayStarz/Bigstockphoto
  • 2.912
  • 144
  • 0

Nakon privremene obustave i obrade pristiglih zahtjeva, Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. ponovo će biti otvoren sutra - 16. juna 2016. godine. Apliciranje će se, kao i ranije, moći vršiti putem web stranica Ministarstva poljoprivrede i Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Podsjerćamo, ukupno tri miliona KM, (po 1,5 miliona KM svaki), osigurali su Federalni zavod za zapošljavanje i Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. za koji je krajem prošle godine objavljen javni poziv.

Poticanje samozapošljavanja

Dosadašnjom realizacijom Programa, piše fokus.ba, obuhvaćena je 331 osoba, a do kraja realizacije planirano je učešće oko 700 nezaposlenih osoba.

"Realizacijom Programa dat je doprinos otvaranju radnih mjesta u oblasti poljoprivrede u FBiH. Tako je u martu 2016., u odnosu na prosjek iz 2015. godine, evidentirano povećanje broja zaposlenih za 9,6 posto. S tim u vezi Federalni zavod za zapošljavanje će u skladu sa strateškim opredjeljenjem i finansijskim mogućnostima nastaviti poticanje pokretanja obrta i zapošljavanja u ovoj oblasti", rekao im je direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić.

Pravo učešća imaju lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrovati i održati registrovanom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci.

Pravo učešća imaju i već postojeći poljoprivredni obrti.

Više pročitajte u dokumentu ispod teksta te na stranicama Zavoda za zapošljavanje www.fzzz.ba.

Foto: HighwayStarz/Bigstockphoto


Dokumenti


Tagovi

Zapošljavanje Sufinanciranje Poljoprivreda Ministarstvo poljoprivrede Zavod za zapošljavanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]