Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbolji autor
  • 31.12.2020. 14:00

Naila Čaušević - autor 2020. godine prema izboru Agrokluba

Šestu godinu zaredom Informacijski portal Agroklub dodjeljuje priznanja za poseban doprinos svojim autorima. Naila Čaušević je naš ovogodišnji izbor u Bosni i Hercegovini!

Foto: Naila Čaušević
  • 300
  • 807
  • 0

Već šestu godinu zaredom, Agroklub nagrađuje najboljeg autora, a u 2020. godini ova titula pripala je Naili Čaušević, magistrici odnosa sa javnošću, iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja, koju je vijest veoma dirnula. Kako kaže, drago joj je što je prepoznat njen trud i zalaganje u radu.

Kao neko ko se cijeli život bavi poljoprivrednom proizvodnjom i uz čiju pomoć je završila studije novinarstva, sretna je što može da piše upravo o ljudima koji rade i žive od agronomije. Dopisnica našeg portala je od 2018. godine i taj posao uspješno obavlja.

"Tokom studija volontirala sam na televiziji i jednom portalu, ali nakon povratka u rodni grad, u srednjoj Bosni, nisam mogla pronaći posao u struci. Baš u to vrijeme, pojavio se oglas za honorarnu saradnju sa Agroklubu, prijavila sam se i nešto više od dvije godine pišem o ljudima iz svoje okoline, koji su direktno ili indirektno povezani sa poljoprivredom", kaže Naila, a mi je podržavamo u njenom radu.

Posao od kojeg ne želi odustati

Kako je ova godina po mnoga čemu specifična, a prije svega po aktuelnoj pandemiji, pred našom saradnicom bio je niz izazova. Na samom početku koronakrize, pisala je o ljudima sa inovativnom idejom o urbanoj organskoj poljoprivredi. Ovaj primjer je na najbolji način ukazao koliko je prepoznat značaj proizvodnje vlastite, zdrave hrane, ali i da našim proizvođačima ne nedostaje dobrih ideja niti motivacije.

Čitav život povezana sa poljoprivredom

"Kroz ovaj posao stekla sam brojna poznanstva, a neka od njih rezultirala su i pravim prijateljstvima. Spojila sam ono što volim i što sam studirala sa onim čime se bavim cijeli život i od čega nekako neću da odustanem, a to je poljoprivreda. Uz divne kolege i kolegice, koji sa stručnog aspekta objavljuju savjete za uzgoj i zaštitu određenih usjeva i sama učim i nadograđujem svoje znanje", otkriva tajnu svog uspjeha.

Zahvalna što ima priliku učiti i nadograđivati se

Rad na terenu u doba pandemije nosio je sa sobom brojne izazove, ipak Naili to nije teško palo jer vrlo dobro zna sa čim se suočavaju poljoprivrednici. Iz tog razloga njene priče su naišle na veliku podršku čitalaca Agrokluba.

Iako se nije pretjerano nadala da će baš ona biti nagrađena, njena posvećenost, želja za učenjem, napredovanjem, kao i upornost, presudili su da upravo Naila bude najbolji autor u 2020. godini.

"Ipak, ostala sam iznenađena saznanjem da je baš meni pripala čast da budem izabrana kao najbolji autor. I sretna sam i ponosna zbog toga. Znam da je konkurencija jaka i zahvalna sam što sam baš ja dobila ovo priznanje", kaže dobitnica nagrade dodajući da joj je privilegija što je kao mlad i relativno neiskusan novinar, dobila priliku da se dokaže i napreduje.

Šest godina tradicije

Podsjetimo, pored Naile, Agroklub ima brojne autore u svim dijelovima naše zemlje, a proteklih godina laureati su bili Bojan Kecman (Banja Luka, 2019.), Bekir Dolić (Cazin, 2018.), Boško Grgić (Gradiška, 2017.), Ranka Vojnović (Prijedor, 2016.) te Adi Pašalić (Visoko, 2015.).

Osim Naili, čestitke i za druga dva autora godine, Marinku Petkoviću (Agroklub HR) te Gordani Nastić (Agroklub SRB).


Tagovi

Naila Čaušević Autor godine Nagrada Agroklub Najbolji autor


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete