Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naj autor
  • 14.01.2020. 16:00

Bojan Kecman je autor 2019. godine - odabralo uredništvo Agrokluba!

Petu godinu zaredom Informacijski sustav Agroklub dodjeljuje priznanja za poseban doprinos svojim autorima. Bojan Kecman je naš ovogodišnji autor godine u Bosni i Hercegovini!

Foto: Bojan Kecman
  • 649
  • 264
  • 3

Ima taman oko godinu dana, šalje meni Boki poruku u inbox Agrokluba pa kaže: "Od 13.01. do 17.02. sam u Japanu, na nekom kursu o marketingu u seoskim sredinama, razvoju zadruga i udruženja. Treba li vam to? Ako bude šta zanimljivo da šaljem poneki tekst sa ostrva Hokaido?

Čovječe, naravno da možeš slati, pomislila sam. Ideš na drugi kraj svijeta i upravo nam to treba - novi vidici, nove perspektive. Saznali smo tada da ondje cijena jedne jabuke (brojkom: 1) postiže cijenu do 2.30 KM. Posebno nas je oduševio pričom o Yabuta farmi koju njezin vlasnik vodi po ključu mikroorganizama koji su danas sve popularniji u poljoprivrednoj proizvodnji. Tu je bila priča i o tome kako zadruge grade bolnice, prodavnice, dogovaraju otkupne cijene. 

U prošloj godini nam je naš dipl. inž. poljoprivrede Bojan Kecman, specijalizovan za integralnu i organsku proizvodnju i zaštitu voća i povrća donio i priče iz turske Antalije. No, ono što vas je možda najviše zanimalo su bile priče iz voćnjaka, kako svog u kojem uzgaja kruške, šljive i crvenu ribizlu, tako i onih koje je obilazio da bi nam donio novosti o suzbijanju štetočina, gnojidbi, dao savjete o rezidbi ili tek ispričao priču o zaljubljenicima u voćarstvo. 

Zato sam već davno predložila da upravo on treba biti autor 2019. - godine u kojoj smo zahvaljujući i njemu ostvarili gotovo 14 miliona posjeta od strane 6,38 miliona korisnika

Agroklub u 2019. svakog mjeseca ostvario više od milion posjeta

Naravno pitali smo ga šta kaže o svom angažmanu na Agroklubu? 

"Volim da pišem o poljoprivredi jer se njom bavim 20 godina radeći kao novinar na radiju, televiziji i Ministarstvu poljoprivrede. Bez obzira na to što region bivše države nije veliki u teritorijalnom smislu, poljoprivreda je oblast koja može da bude pokretač ukupnog privrednog razvoja. Obišao sam mnoge zemlje, ali ono što mi imamo, ima svega nekoliko zemalja. Agroklub je portal koji cijenim zbog toga što se, zaista, može mnogo naučiti o poljoprivredi i što je "most" za povezivanje svih subjekata iz oblasti agrara. Danas je marketing, reklamiranje i objava tekstova na društvenim mrežama i portalima važnija od radio i TV emisija. Iz Agrokluba su to prepoznali i što je važno, dali priliku svim zainteresovanim da dođu do izražaja. Ostvario sam mnogo novih poznanstava zahvaljujući Agroklubu i volio bih da se saradnja nastavi i u narednom periodu."

Bojane moj, naravno da će se nastaviti i da ćemo zajedno plesti mrežu podrške agraru Bosne i Hercegovine, ali i šire. 

Podsjetimo, pored Bojana, Agroklub.ba ima sjajne autore u svim dijelovima BiH, a proteklih godina lauretai godine bili su Bekir Dolić (Cazin, 2018.), Boško Grgić (Gradiška, 2017.), Ranka Vojnović (Prijedor, 2016.) te Adi Pašalić (Visoko, 2015.). 

Osim Bojanu, čestitamo i dvjema autoricama godine, Blanki Kufner (Agroklub HR) te Adrijani Glišić (Agroklub SRB). 


Tagovi

Bojan Kecman Autor godine Agroklub 2019


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete