Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 03.06.2020. 09:30
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Bijeljina

Počelo je podnošenje zahtjeva za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji

Zahtjevi za podsticaje dostavljaju se u kancelariju Agrarnog fonda Grada Bijeljina, u ulici Miloša Obilića 51/a ili putem Pošte.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 460
  • 62
  • 0

Poljoprivredni proizvođači sa područja Semberije, koji imaju organizovanu proizvodnju i potrebnu dokumentaciju, u skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu, od 01. juna mogu da podnesu zahtjeve Agrarnom fondu u Bijeljini i tako ostvare finansijsku potporu, stoji na zvaničnom sajtu Grada Bijeljine. 

Poljoprivrednici mogu da ostvare podršku za organizovani otkup povrća, voća, duhana, zatim potporu stočarstvu, za podizanje novih zasada voća, za plasteničku proizvodnju i navodnjavanje, kao i podršku za izgradnju infrastrukture.

Pored navedenog, Agrarni fond izdvojiće sredstva za vanredne i nepredviđene situacije koje mogu da zadese poljoprivrednike, zatim pomoć udruženjima, te regres kamata za proljetnu sjetvu.

Podrška za uvođenje sertifikovane proizvodnje

Planirana je i potpora edukaciji, prezentaciji projekata i posjetama sajmovima, kao i podrška uvođenju sertifikovane proizvodnje. Zahtjevi za podsticaje dostavljaju se u kancelariju Agrarnog fonda Grada Bijeljina, u ulici Miloša Obilića 51/a ili putem Pošte.

Pravilnik o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za tekuću godinu biće objavljen u Službenom glasniku ovog grada i na zvaničnoj internet stranici, a sve informacije u vezi sa Pravilnikom zainteresovani mogu da dobiju i na broj telefona 055/206-984 ili adresu elektronske pošte: agrarnifondbn@gmail.com.

Isplaćeno više od 2 miliona KM za podsticaje

Poljoprivredni proizvođači mogu ostvariti prava na podsticajna sredstva za sljedeće proizvodnje: 

  • Podrška organizovanom otkupu povrća i voća (organizovanom otkupu duhana iz 2019. godine). Rok za podnošenje zahtjeva za otkup duhana, prošlogodišnjeg roda je do 01. avgusta 2020. godine. Rok apliciranja za organizovani otkup povrća i voća je do 30. novembra 2020.  
  • Podrška stočarstvu - rok za podnošenje zahtjeva za potpore u stočarstvu je do 31. oktobra 2020.
  • Podsticaji za podizanju novih zasada voća - rok za apliciranje sredstava podizanja novih zasada voća je do 30. novembra 2020. godine

Usvojen Program poticaja u poljoprivredi za 2020. godinu

  •  Podrška plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju - rok za prijavljivanje za potpore u plasteničkoj proizvodnji i navodnjavanju je do 31. oktobra 2020. godine, kao i za nabavku sistema za navodnjavanje takozvani tifon.
  • Sredstva za izgradnju infrastrukture. Rok za prijavljivanje je do 30. septembra tekuće godine. 
  • Potpora u slučaju pojave elementarnih nepogoda, odnosno, sredstva za nepredviđene i vanredne situacije - rok za prijavu je do 30. novembra 2020. 
  • Za pomoć udruženjima, rok prijavljivanja je do 30. septembra 2020. godine. 
  • Za regres kamata za proljetnu sjetvu, rok za podnošenje zahtjeva je do 31. jula ove godine. 

U 2020. više novca za podršku poljoprivrednim proizvođačima

  • Podrška edukaciji, prezentaciji projekata i posjeta sajmovima i podrška uvođenju sertifikovane proizvodnje - rok za prijavljivanje za podršku edukaciji, prezentaciji projekata i posjeta sajmovima je do kraja godine, rok za apliciranje sredstava, za uvođenje certifikovane proizvodnje je do 30. novembra 2020. Rok za prijavu za sredstva za sufinasiranje analiza kvaliteta tla je do 31. oktobra 2020. Rok za prijavu za sufinasiranje nabavke osnovnog stada, plastenika sadnica i priključne mašine je do 30. septembra 2020. godine dok je rok za podnošenje zahtjeva za poboljšanje kvaliteta tla, odnosno, za kalcifikaciju do 31. oktobra 2020.

Tagovi

Podsticaji u poljoprivredi Organizovana proizvodnja Otkup voća Otkup duhana Novi zasadi voća Agrarni fond Podsticajna sredstva Potpora stočarstvu Pomoć udruženjima


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.