Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 21.08.2020. 09:30

Virtuelni Poljoprivredni sajam u Novom Sadu: Šta mogu očekivati izlagači i kupci?

Održavanje visokokvalitetnih događaja, sa ciljem privrednog razvoja kroz direktan kontakt, povezivanje i otvoreni dijalog izlagača sa drugim firmama i publikom uopšte i u ovom izuzetno zahtjevnom vremenu, glavni je prioritet Novosadskog sajma, istakao je za Agroklub direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Foto: Julijana El Omari
  • 98
  • 95
  • 0

Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu usljed opasnosti od širenja korona virusa otkazan je u standardnom obliku. Međutim, ova vodeća sajamska manifestacija u oblasti agrobiznisa sa prikazom najnovijih dostignuća u oblasti poljoprivrede i pratećim industrijama, ipak će biti dostupna izlagačima i kupcima. Pokretanje ekonomije i vraćanje poslovanja u redovne tokove privrednicima, Novosadski sajam će omogućiti u internet okruženju.

Otkazan Sajam poljoprivrede u Novom Sadu - moguća virtuelna smotra

"Održavanje visokokvalitetnih događaja, sa ciljem privrednog razvoja kroz direktan kontakt, povezivanje i otvoren dijalog izlagača sa drugim firmama i publikom uopšte i u ovom izuzetno zahtjevnom vremenu, glavni je prioritet Novosadskog sajma", istakao je za Agroklub direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Proizvodi i usluge u digitalnom formatu

Virtuelna manifestacija se upravo sa tim ciljem i organizuje, da se na njoj predstave izlagači i ostvare postavljene poslovne ciljeve, odnosno postignu željene rezultate. Svi koji budu nastupali na online sajmu imaće svoj izlagački prostor - 'štand' na kojem će predstavljati proizvode i usluge u digitalnom obliku koji njima odgovara.

"Pored toga, organizovati će se vebinari, online konferencije, promocije ili prezentacije. Biće omogućen direktan kontakt sa pojedinačnim kupcima (posjetiocima), a pripremaju se i forumi na kojima će istovremeno biti više učesnika. Novosadski sajam intenzivno razvija digitalnu platformu i u predstojećem periodu će uključiti i izlagače, kako bismo zajednički došli do što kvalitetnijeg rješenja, kojim ćemo svi biti zadovoljni."

Sajam pregledan i dostupan

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede biti će moguće i sklapanje poslovnih dogovora i realizacija kupovine.

"U ovom momentu imamo nekoliko modela koji će izlagačima omogućiti prodaju, odnosno posjetiocima kupovinu. Kada bude završen period testiranja ponuđenih usluga, opredijeliti ćemo se za one koje budu zahtjevale najmanje napore korisnika i najbezbjedniju prodaju/kupovinu", napominje Cvetković.

Kada platforma bude spremna za široku publiku, biti će saopštena internet adresa na kojoj će se održati virtuelni sajam. Od izuzetne je važnosti što se sajam kreira kao "web responsive design", odnosno da je bez obzira na vrstu uređaja ili operativni sistem koji se koristi, pregledan i dostupan svim korisnicima računara, tableta, mobilnih telefona.

Međunarodni sajam poljoprivrede - od 19. do 25. septembra

Kako dalje saznajemo, s obzirom na to da je planirano da Poljoprivredni sajam u septembru 2020. traje pet dana, postoju mogućnost da će i online izdanje biti petodnevno. Međunarodni sajam poljoprivrede u formatu na koji smo svi navikli možemo očekivati iduće godine, od 15. do 21. maja.

Ova manifestacija, jedan je od pet najznačajnijih poljoprivrednih događaja u Evropi. Okuplja oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja i 140.000 posjetilaca.


Tagovi

Poljoprivredni sajam Međunarodni sajam poljoprivrede Digitalna platforma Virtuelni format Internet Izlagači Kupci


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner