• Novosadski sajam
  • 15.04.2020. 09:00

Međunarodni sajam poljoprivrede - od 19. do 25. septembra

Rukovodstvo Novosadskog sajma, na čelu sa generalnim direktorom Slobodanom Cvetkovićem donijelo je odluku da se Međunarodni poljoprivredni sajam, umjesto u redovnom, proljećnom terminu, održi na jesen, od 19. do 25. septembra, kada građani i privreda prevaziđu trenutne izazove.

Foto: Vedran Stapić
  • 186
  • 39
  • 0

Pandemija virusa korona paralisala je ekonomiju u cijelom svijetu i ugrozila zdravlje i živote populacije. Radi što učinkovitijeg suzbijanja širenja pandemije i liječenja građana, Novosadski sajam je ustupio dio svojih prostornih kapaciteta za terensku bolnicu.

Cijeneći napore u suzbijanju pandemije i preporuke medicinskih stručnjaka i Vlade Srbije, rukovodstvo Novosadskog sajma, na čelu sa generalnim direktorom Slobodanom Cvetkovićem donijelo je odluku da se Međunarodni poljoprivredni sajam, umjesto u redovnom, proljećnom terminu, održi na jesen, od 19. do 25. septembra, kada građani i privreda prevaziđu trenutne izazove.

Ono što je izostalo na proljeće, biće nadoknađeno na jesen

Prema riječima direktora Cvetkovića, očekuje se da sajamska industrija tokom jeseni organizuje mnoštvo događaja koji su ovog proljeća izostali. To se uz Novosadski, odnosi i na Beogradski sajam, ali i na druge evropske i svjetske manifestacije.

Međunarodni sajam poljoprivrede održati će se od 19. do 25. septembra

Postoji mogućnost da efekti Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu budu i manji, ali menadžment Sajma je uvjeren da može da organizuje kvalitetan događaj.

Jedna od razmatranih mogućnosti bila je i da se Međunarodni poljoprivredni sajam održi u istom terminu sa Međunarodnim sajmovima "Lorist". Ipak, odlučeno je da se ti sajmovi održe kako je i planirano u redovnom terminu i punom predviđenom kapacitetu.

Uz strpljenje i dobro zdravlje, Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, kapije za posjetioce otvara 19. septembra.


Tagovi

Međunarodni sajam poljoprivrede Novi Sad Novosadski sajam Sajam poljoprivrede Slobodan Cvetković


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Snijeg i sunce 🤭🙃