Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam poljoprivrede
  • 19.08.2020. 09:30

Otkazan Sajam poljoprivrede u Novom Sadu - moguća virtuelna smotra

Imamo situaciju da veliki broj izlagača, prije svega međunarodnih korporacija, ima nalog da ne izlaže na sajamskim manifestacijama. Dio izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih, kaže direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Foto: Verica Matić
  • 116
  • 13
  • 0

Poljoprivredni sajam u standardnom formatu neće biti organizovan ove godine, a menadžment Novosadskog sajma po ugledu na najveće sajmove u Evropi razvija platformu u namjeri da organizuje virtuelnu smotru agrara, prenosi RTV.

Kako smo ranije pisali, Međunarodni sajam poljoprivrede najprije je bio pomjeren za termin od 19. do 25. septembra pa od 12. do 16. istog mjeseca.

Međunarodni sajam poljoprivrede - od 19. do 25. septembra

Međutim, usljed širenja pandemije sada je i definitivno otkazan, potvrdio je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

"Iako se prema svim informacijama smanjuje broj zaraženih, to nije dovoljno pošto je na snazi zabrana ograničenja okupljanja više od deset osoba. Mi smo bili spremni da prilikom ulaska na Sajam mjerimo temperaturu, da uz kartu darujemo i masku, da unutrašnji prostor organizujemo tako da na četiri kvadrata bude jedna osoba. Na otvorenom prostoru daleko je lakše sprovesti sve bezbjedonosne mjere. Međutim, imamo situaciju da veliki broj izlagača, prije svega međunarodnih korporacija, ima nalog da ne izlaže na sajamskim manifestacijama. Dio izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih", kaže Cvetković i dodaje da bi se to svakako odrazilo i na posjetu pa u tim okolnostima, nije moguće napraviti adekvatnu manifestaciju.

Iduće godine u maju

Ipak u standardom formatu 87. Međunarodni poljoprivredni sajam namjeravaju da održe od 15. do 21. maja 2021.

Kako je ranije istaknuto na sajtu Novosadskog sajma, u devetoj deceniji, 87. međunarodni poljoprivredni sajam, još jednom će potvrditi da je vodeća sajamska manifestacija u oblasti agrobiznisa u regionu. Tokom sedam dana na ovom međunarodnom događaju bila bi prikazana najnovija dostignuća u oblasti poljoprivrede i pratećim industrijama, a proizvodi koji stižu iz cijelog svijeta garantuju najkvalitetnije i najbolje što postoji u domenu agrara, mehanizacije, usluga, opreme, hrane i pića.

Uz brojne poslovne i stručne aktivnosti Poljoprivredni sajam nudi sjajnu priliku za promociju pred čitavim svijetom, obnavljanje i uspostavljanje novih kontakata, proširenje i unaprjeđenje poslovanja.

Kada je riječ o Međunarodnom sajmu lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta "Lorist", koji se tradicionalno održava početkom oktobra, zaposleni na Novosadskom sajmu sve čine da bude organizovan, ali i njegovo održavanje će zavisiti od epidemiološke situacije.


Tagovi

Nvosadski sajam Sajam poljoprivrede Otkazan Međunarodni sajam poljoprivrede


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

19

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 12

Katastrofu, propast ćemo! 63,2%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 26,3%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,3%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]