Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje mljekara
  • 21.02.2024. 13:30

Objavljujemo agendu dvodnevnog skupa mljekara: Stižu eminentni predavači!

Kako je događaj i sajamskog tipa, posjetioci će imati priliku pogledati i farmersku opremu i mehanizaciju.

Foto: Mljekari RS
  • 232
  • 33
  • 0

Poznata je agenda 9. Savjetovanja i sajma mljekara Republike Srpske, koje će se održati 27. i 28 februara u Gradiški. Kako je najavljeno, na ovaj dvodnevni skup, osim domaćih, stižu stručnjaci iz regiona i svijeta, a prisutnima će svoja iskustva prenijeti i nekoliko uzgajivača.

Korisne edukacije

Među ostalima, predavanje će održati dr.sc. Manfred Schönleben, na temu "Ekonomski uspješna proizvodnja silaža - iskustva naučena uz Sano Laboratory". Također, prvog dana, poljoprivredni proizvođači imat će priliku prisustvovati stručnim edukacijama o proizvodnji kukuruza za silažu i najčešćim uzrocima poremećaja plodnosti krava.

Farmeri će imati mnogo toga za čuti i vidjeti

Domaći poljoprivrednici Marko Babić, Gojko Brkić Radovan Ćirić, bit će učesnici panel diskusije o pripremi silaže koju će moderirati stručnjak iz susjedne Hrvatske, Pero Gnjidić. Ima li ketoze u BiH, koji je značaj genomske analiza za mliječno govedarstvo, analiza rezultata genomskog ispitivanja mliječnih krava te mogućnosti za investicije novi projekat Svjetske banke – sistemi za navodnjavanje, teme su o kojima će se također govoriti 27. februara.

Svjetski predavači

Drugog dana Savjetovanja, predavač iz Mađarske, dipl. ing. Csánk Balázs, govorit će o utjecaju inokulanata u normalnim i ekstremnim vremenskim uslovima na kvalitet reprodukcije i vrhunsku proizvodnju mlijeka, dok će prof. dr Onno Breitsma, iz Nizozemske održati predavanje o poboljšavanju profitabilnosti farmi krava kroz kontrolu mikotoksina.

Na sajmu će biti ozloženi oprema i mehanizacija

Kako je događaj i sajamskog tipa, posjetioci će imati priliku pogledati i farmersku opremu i mehanizaciju koja će biti izložena ispred salona u kojem će se održavati savjetovanje.

Također, ovom prilikom će biti otvorena izložba fotografija "Selo i seoski motivi", a riječ je o fotografijama koje su pristigle na održani konkurs Udruženja mljekara RS. 

Kompletnu agendu možete pogledati u dokumentu ispod ovog teksta.


Dokumenti


Tagovi

Savjetovanje mljekara RS Agenda Sajam mljekara Stručna predavanja Edukacija za mljekare Eminentni predavači


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.