Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kup u Foči
  • 31.01.2022. 09:00

Banjalučanin jedini osvojio "kraljicu drinskih dubina", Pribojac i Čačanin izvučeni "iz šešira"

Priznanja su dodjeljena i najmljađem takmičaru Aleksi Mašiću iz Foče kao i najstarijem Voju Mojoviću iz Drinjače. Najbolji takmičarski par iz kafane su članovi SRD "Lipljan" Vlasenica

Foto: SRD "Mladica"
  • 159
  • 35
  • 0

Proteklog vikenda na Drini je održan Hucho hucho kup na kojem je učestvovalo 40 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Iako se mladica nije dala vještačkim mamcima s obale u Foči, kup je protekao u sportskom duhu i druženju ribolovaca iz zemalja bivše Jugoslavije.

"Prvog dana takmičenja, u subotu nije bilo ulovljenih mladica, a ni hidrološki uslovi nisu bili baš povoljni. U nedjelju je vodostaj Drine ostao nizak, a najspretniji i najsretniji je bio Aleksandar Šurlan iz Banjaluke koji je ulovio mladicu dužine 58 cm i to je ujedno jedini ulov”, rekao je Vladimir Trivun sekretar i ribočuvar SRD "Mladica" Foča.

Ulovljena mladica je nakon mjerenja dužine i fotografiranja vraćena u rijeku. Sreću da osvoje drugo i treće mjesto na ovom međunarodnom takmičenju imali su Nebojša Joković Neško iz Čačka i Mladen Savović iz Priboja. S obzirom na to da više nije bilo u lova, njihova imena su izvučena na sreću - "iz šešira".

Subota je završena s desetak udaraca ribe i praćenja mamaca. U nedjelju ujutro je nastavljeno takmičenje izlaskom na obale Drine, gdje su ribolovci uz vještine i znanje pokušavali prevariti kraljicu drinskih dubina", rekao je Trivun.

U najtoplijem dijelu dana oko 13h jedna manja mladica je osvojena, na obalu izvučena, dužina izmjerena i u svoje stanište vraćena. Do kraja takmičenja do 14 sati ribolovci su imali još nekoliko prilika, ali je ulov izostao.

Suzbijanje krivolova: Prijedorski ribolovci iz SRD Sana formirali ribočuvarsku službu

Priznanja su dodjeljena i najmljađem takmičaru Aleksi Mašiću iz Foče kao i najstarijem Voju Mojoviću iz Drinjače. Najbolji takmičarski par iz kafane su članovi SRD "Lipljan" Vlasenica.

Uručene su i zahvalnice sponzorima i svim učesnicima. Iz SRD "Mladica" su se zahvalili generalnom sponzoru Stream Tackle s Pala koji je obezbijedio vrijednu prvu nagradu te Hotelu Zlatna žita za treću nagradu, dok je drugu i novčane nagrade osiguralo samo ribolovno društvo. Među sponzorima je i Općina Istočna Ilidža.

Novi susret zakazali su već za decembra ove godine uz želju da ih bude više te da ih posluže vrijeme i hidrološki uslovi.


Fotoprilog


Tagovi

Ribolov Drina Vladimir Trivun SRD Mladica Foča Aleksandar Šurlan Nebojša Joković Neško Mladen Savović Aleksa Mašić Voja Mojović


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]