Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hucho Hucho Kup
  • 27.01.2022. 10:30

Ribolovci stižu na Drinu: Ko će uloviti najveću mladicu, pecati se može i iz kafane

Prilika za demonstraciju vještina u lovu mladice umjetnim mamcima s obale. Staza je duga 30 kilometara, a takmičari stižu iz tri države

Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 425
  • 193
  • 0

Predstojećeg vikenda, 29. i 30. januara, na obali Drine okupit će se 50-tak ribolovaca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore na takmičenju Hucho Hucho Kup. Bit će ovo prilika za demonstraciju vještina u lovu mladice umjetnim mamcima s obale, ali i za druženje i zabavu. 

Organizatori su pripremili vrijedne nagrade i pehare za pobjednike. 

Vrijednost prve nagrade je okvirno u priboru i varalicama oko 600 KM, drugo mjesto 500 KM, a treća bi trebala biti do 300 maraka. Pripreme takmičenja su u završnici, moguće sui  novčane nagrade ispred našeg udruženja”, kaže Vladimir Trivun sekretar i ribočuvar SRD "Mladica" Foča. 

Par iz kafane

Zabave za vikend na Drini neće nedostajati. Organizatori su spremili diplome i zahvalnice za najmlađeg i najstarijeg učesnika te najbolji takmičarski par iz kafane

Pošto uvijek bude neko ko je pecao u kafani”, kaže Trivun.

Vodostaj Drine pogodan (Foto: Facebook/SRD "Mladica" Foča)

Okupljanje takmičara počinje u subotu u osam sati u restoranu Devetka, tu se uplaćuje kotizacija , a takmičari dobijaju metar za mjerenje dužine ribe, podlogu, takmičarsku akreditaciju s brojem i pravilnik sa satnicama za oba dana. 

"Oko 9.15 sati je izlazak na stazu koja je duga 30 kilometara, od mjesta gdje nastaje Drina na Šćepan Polju pa do Ustikoline razgraničenja našeg ribarskog područja  s FBiH. Takmičari će loviti ‘kraljicu drinskih dubina’ na vještačke mamce i u parovima ili grupama koje međusobno izaberu", objasnio je Trivun. 

Pravila jasna

Pravila su kaže jasna, svaki takmičar koji ulovi mladicu, ribu mora položiti na podlogu, izmjeriti je što prije vratiti u vodu sa što manje oštećenja. Cijeli proces se mora snimiti i kao dokaz snimak predati organizatorima kako bi ulov bio uvažen.

U subotu u 14 sati je pauza za ručak gdje će takmičari uživati uz čaj, kuvano vino, rakiju, roštilj i gulaš u prostoru aqua parka Ušće. Čim se ručak obavi nastavlja se takmičenje do 18:30h”, rekao je Trivun. 

U nedjelju ujutro je nastavak, a nakon svečanog ručka takmičarima će biti dodijeljene nagrade. Inače, ovaj kup je trebao biti održan u decembru prošle godine, ali je odgođen zbog loših hidroloških uslova. Trenutni vodostaj rijeke Drine je pogodan. 


Fotoprilog


Tagovi

Ribolov Drina Vladimir Trivun SRD Mladica Foča


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]