Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumski radovi
  • 09.10.2019. 10:30

U Dubici poginuo S.M. prilikom šumskih radova, u Rogosiji P.N. uhapšen zbog bespravne sječe

Od povreda zadobijenih prilikom sječe šume smrtno je stradalo lice S.M. iz Mrkonjić Grada. Na drugom kraju Republike Srpske, zbog bespravne sječe uhapšen je P.N. iz Vlasenice.

Foto: Pixabay/Hans
  • 194
  • 13
  • 0

Policijskim službenicima Policijske stanice Mrkonjić Grad, jučer je (08.10.2019.), oko podneva, prijavljeno da je u mjestu Dubica, od povreda zadobijenih prilikom sječe šume smrtno stradalo lice S.M. iz Mrkonjić Grada.

Uviđaj na licu mjesta događaja izvršili su policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad zajedno sa mrtvozornikom Doma zdravlja Mrkonjić Grad, a o svemu je obaviješten dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio obdukciju tijela.

Nažalost, ovo je već druga nesreća ovoga mjeseca koja se dogodila prilikom šumskih radova. 

U prevrtanju traktora poginuo mladić (19), dvije osobe zadržane na liječenju

Pored ovoga, u šumama Republike Srpske i dalje traje intenzivan nadzor bespravne sječe šume, kako je i najavio premijer RS, Radovan Višković

Tako je nakon jučerašnje prijave da je prethodnih dana izvršena bespravna sječa šume na lokalitetu Rogosija kod Vlasenice, policija preduzela radnje iz svoje nadležnosti, identifikovala i uhapsila P.N. iz Vlasenice zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa, navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Policija nastavlja rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Ovoga je mjeseca, prema saopštenju Inspektorata RS Republička šumarska inspekcija u okviru kontrole legalnosti rada postrojenja za primarnu preradu drveta, na području opštine Kneževo oduzela oko 48 metara kubnih šumskih drvnih sortimenata čija vrijednost se procjenjuje na 5.000 KM. 

Također, početkom mjeseca je dojavljeno da se na području kruga bivše kasarne na Manjači vrši bespravna sječa šume, pa su navedenu lokaciju posjtili policajci i imali što vidjeti. 

Policija upala u dvorište u Karanovcu i otkrila ilegalno posječena stabla

Uočeno je 50-60 m3 trupaca na kojima je određena količina imala šumske pločice i čekić, dok preostala količina nije imala ova obilježja.


Tagovi

Sječa šume Radovi u šumi Smrtno stradao Bespravna sječa


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

30


Glasova: 11

Da 36,7%

Glasova: 14

Ne 46,7%

Glasova: 5

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]