Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ilegalna sječa šuma
  • 04.10.2019. 14:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Karanovac, Banja Luka

Policija upala u dvorište u Karanovcu i otkrila ilegalno posječena stabla

U dvorištu lica koje se bavi cijepanjem i prodajom drvnih sortimenata policija je uočila 50-60 m3 trupaca na kojima je određena količina imala šumske pločice i čekić, dok preostala količina nije imala ova obilježja.

Foto: Pixabay/Tascalo
  • 233
  • 19
  • 0

Nakon što je Policijskoj upravi Banjaluka jučer, 3.10-2019. dojavljeno da se na području kruga bivše kasarne na Manjači proteklih sedam dana vrši bespravna sječa šume, posjetili su navedenu lokaciju i imali što vidjeti. 

Naime, na osnovu prikupljenih informacija i saznanja, policijski službenici su u Karanovcu kod Banjaluke, u dvorištu lica koje se bavi cijepanjem i prodajom drvnih sortimenata uočili 50-60 m3 trupaca na kojima je određena količina imala šumske pločice i čekić, dok preostala količina nije imala ova obilježja.

O svemu navedenom obavještani su inspektori za šume, predstavnici Šumskog gazdinstva Banjaluka, a rad na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela je u toku.

U policijskom saopštnju naglašavaju kako je zajedničkim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Inspektorata i JPŠ "Šume Republike Srpske" a.d. Sokolac od maja ove godine provedeno šest odovojenih akcija kontrole drvoprerađivačkih postrojenja (pilane, cijepači i peletare), prometa šumskih drvnih sortimenata te aktivnosti usmjerenih na suzbijanje bespravnih sječa i šumskih krađa. 

"Sječa" direktora u Šumama Srpske - smijenjeno četvero direktora

Ukupno je oduzeto 641,26 m3 drvnih soritmenata, od čega na drvoprerađivačkim postrojenjima 520,86 m3, dok je u prometu oduzeto 65,97 m3 drvnih sortimenata.

Ove akcije realizovane su na području ŠG "Doboj" Doboj, ŠG "Gradiška" Gradiška, ŠG "Prijedor", ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš, ŠG "Borja" Teslić, ŠG "Čemernica" Kneževo, ŠG "Ribnik" Ribnik, ŠG "Gorica" Šipovo, ŠG "Lisina" Mrkonjić Grad, ŠG "Majevica" Lopare, ŠG "Birač" Vlasenica i ŠG "Milići" Milići ŠG "Visočnik" Han Pijesak, ŠG "Romanija" Sokolac i ŠG "Jahorina" Pale.

Aktivnosti su realizovane s ciljem realizacije aktivnosti predviđenih Akcionim planom za borbu protiv suzbijanja bespravnih sječa, krađa i nelegalnog prometa drvnih sortimenata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u koordinaciji sa nadležnim subjektima i u narednom periodu će aktivno provoditi aktivnosti usmjerene na suzbijanje bespravnih sječa, krađa i nelegalnog prometa drvnih sortimenata, naročito na onim područjima gdje je ova problematika najizraženija. 


Tagovi

Ilegalna sječa šuma Bespravna sječa Karanovac Policija Obilježja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]