Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto izbor
  • 21.06.2024. 09:00

Biramo najbolje ruralne fotografije u 2024. godini - nominirajte svoju

Vrijeme je žetve, berbe i narodnih običaja koji su dio agrarne baštine. To je prilika da fotografirate svu raskoš domaće poljoprivrede i ruralnog prostora. Prijavite se na RuralFoto izbor i osvojite vrijedne nagrade!

Foto: AK grafika
  • 241
  • 65
  • 0

Otvoren je RuralFoto - izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini, kojeg i ove godine putem Interneta organizira Agroklub.

Pozivamo sve amatere i profesionalce da nominiraju svoje fotografije i tako zajednički potaknu promociju ljepota naših ruralnih prostora i sve raznovrsnosti domaće poljoprivrede. 

Fotografije je moguće nominirati u jednu od četiriju kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. 

Nominirana fotografija uz kratak opis i pripadajući hashtag izbora #RuralFoto + hashtag teme (#životinje #priroda #selo #proizvodnja) treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tokom razdoblja nominacija - od 21. juna do 23. septembra 2024. godine. 

Pravila izbora

Učesnici izbora moraju biti punoljetni, registrirani korisnici portala Agroklub. Važno je ispuniti sve tražene podatke u registracijskom profilu, kako bi prijavitelj bio prihvatljiv. Napominjemo da će fotografije nepotpunih profila biti izuzete od finalnog ocijenjivanja. 

Jedan učesnik može nominirati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a učestvovati mogu korisnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske tte Srbije. Za slučaj većeg broja prijava uzimat će se u obzir samo zadnje fotografije koje imaju hashtag izbora. 

Pravila izbora pogledajte OVJDE

Učesnici izbora garantuju da su nominirane fotografije njihovo autorsko djelo te dopuštaju Agroklubu pravo korištenja istih tokom i nakon konkursa, u svrhu promocije RuralFoto izbora i ruralnih prostora.

U postupku evaluacije nominirane fotografije bit će podvrgnute provjeri autentičnosti, a od autora se može tražiti izvorna fotografija. Korištenje umjetne inteligencije za stvaranje ili značajnu manipulaciju fotografija nije dopušteno, te će takve fotografije biti diskvalificirane.

Kako nominirati fotografiju na KLUB pogledajte u videu:

Nagrade najboljima i izložba radova

Pobjednici pojedinih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 EUR-a (bruto), a fotografija s najvećim brojem lajkova na KLUB-u nagradu publike.

Proglašenje pobjednika uz izložbu najboljih fotografija održat će se 4. oktobra 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks.

Partneri ovogodišnjeg izbora RuralFoto su: CROBOHUB++, Novocommerce International d.o.o., NutriS d.o.o., KWS Sjeme d.o.o., Europska komisija, Hrvatske šume d.d., KING ICTAgro Invest Grupa d.o.o., Enna Fruit d.o.o.Georg d.o.o.

Ovo je jedinstven foto konkurs s potpuno javnom i transparentnom procedurom.

Stručni žiri po završetku nominacija bira po najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sami učesnici izbora glasaju za pobjedničke fotke. Autori fotografija tako sami izabiru najbolje od najboljih. Evo i terminskog plana:

  • 21.06. otvaranje nominacija
  • 23.09. završetak nominacija
  • 26.09. stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih u sve 4 kategorije i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike (s najviše lajkova na Klubu)
  • 27.09. do 30.09. učesnici glasaju za izbor najbolje fotografije (između TOP 40)
  • 04.10. proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i izložba fotografija na AgroRocksu

Lani nominirano preko 1.200 fotografija

Na lanjski RuralFoto izbor, čitatelji Agrokluba iz tri države izabrali su najbolje ruralne fotografije. Pristiglo je više od 1.200 kadrova koji veličaju život na selu i proizvodnju hrane.

Dvije fotke iz BiH najbolje ruralne fotografije u 2023. godini

Uslikajte domaće životinje, polja u cvatu, aktivnosti u berbi ili žetvi, neki tradicijski događaj te objavite fotografiju na našem KLUBu.

Ne zaboravite skupljajti lajkove, jer tu je i nagrada publike.

Najbolju fotografiju u kategoriji proizvodnja lani je zaslužila Milena Erceg

*Naslovna fotografija: Depositphotos/valio84sl  


Tagovi

RuralFoto 2024. Izbor najboljih ruralnih fotografija CROBOHUB++ Novocommerce International NutriS KWS Sjeme King ICT Europska komisija Hrvatske šume Agro Ivest Grupa Enna Fruit Georg


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet