Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tehnologija berbe
  • 06.06.2020. 15:00

Tresač stabala: Tri radnika u jednom satu mogu obrati plodove sa 180 stabala voća

Stroj je razvijen kako bi postigao najbolje rezultate sa što manjim brojem ljudi. Dizajniran je tako da sakupljeni plodovi ne dodiruju zemlju što jamči visoku kvalitetu berbe uz minimalne troškove čišćenja.

Foto: Facebook/Munckhof Fruit Tech Innovators
  • 197
  • 28
  • 0

Munckhof Fruit Tech Innovators ima rješenje nazvano Tree Shaker za brzo i učinkovito branje voća, orašastih plodova i maslina. Naime, ovaj berač/tresač uz samo 2 do 3 radnika može u jednom satu ubrati plodove sa 100 do 180 stabala. Nova verzija ovog stroja bit će dostupna na tržištu ovog ljeta.

Stroj se sastoji od dva dijela i ima sustav čišćenja

Razvijen je kako bi postigao najbolje rezultate sa što manjim brojem ljudi. Dizajniran je tako da sakupljeni plodovi ne dodiruju zemlju što jamči visoku kvalitetu berbe uz minimalne troškove čišćenja.

Hemijski div ulaže u novu tehnologiju za smanjenje pesticida

Tresač se sastoji od dva dijela - na jednom je cerada, a na drugom i cerada i tresač s upravljačkim dijelom. Oba su na kotačima kako bi se paralelno mogla kretati kroz redove, a njima upravlja radnik. Naime, on pomoću joysticka pruža ceradu ispod stabla, a zahvaća ga tresačem. Drugi radnik pruža ceradu s druge strane stabla, a stroj plodove pažljivo trese i na taj ih način ubire. Treći čovjek u ovom poslu pomoću roll-on-roll-of sustava s rotirajućom trakom organizira pražnjenje stroja i punjenje u odgovarajuću ambalažu.

Berač je opremljen i sustavom za čišćenje lišća, grančica i drugih nečistoća.  

Kreće se brzinom od 25 km na sat

Također ima akumulator koji automatski određuje ispravno vrijeme trešnje.  

Osim toga, tvrtka je razvila i nov podesiv sustav čišćenja koji je u stanju ukloniti neželjene ostatke na plodovima. Brzina vožnje je 25km/h što olakšava prijevoz po cesti, ali se stroj može bolje nositi i s uzbrdicama i nizbrdicama. Najnoviji Kubota dizelski motor snage 50 KS snažniji je i ekonomičniji nego prije, a ujedno je u skladu s novim direktivama Europske Unije o emisijama plinova.


Tagovi

Munckhof Fruit Tech Innovators Tree Shaker Tresač Berač Tehnologija berbe Berba voća


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]