Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berač malina
  • 15.11.2016. 18:00

Josip Laštro osvojio broncu za berač maline!

Brončanu medalju osvojio je inovator Josip Laštro na međunarodnoj izložbi inovacija održanoj u Nürnbergu za svoj izum "Berač malina Busovača"

  • 2.339
  • 114
  • 0

Brončanu medalju osvojio je inovator Josip Laštro na međunarodnoj izložbi inovacija održanoj u Nürnbergu za svoj izum "Berač malina Busovača".

Među nekoliko stotina inovacija našla se i inovacija ovog Busovljaka kojom je oduševio komisiju, a uz nagradu i medalju iz Nürnberga, Josipu su pripale i dvije nagrade s izložbi iz Skopja i Beograda. Na Ekonovi je dobio zlatnu medalju, dok se u Zagrebu na Arci okitio brončanom, piše vitez.info.

Josip Laštro izumio stroj za branje malina!

Podsjećamo, Josip Laštro iz Busovače krajem jula je održao prezentaciju prvog napravljenog berača malina na ovim prostorima. Stroj funkcionira na temelju potiskujućeg zraka, ima 7 različitih funkcija, ide kao priključak za traktor, a može brati maline visine do dva metra i širine do jedan metar, kako na ravnoj, tako i po brdovitoj površini.

Josip je zasadio šest duluma malina. Onda se zapitao tko će sve to brati pa uz pomoć najbliže obitelji izumio stroj za branje malina - BMB!


Tagovi

Berač malina Izum Stroj Josip Laštro Inovacija Busovača


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.