Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz šljive
  • 16.07.2020. 13:30

Hrvatska pojednostavila izvoz šljive iz BiH u Evropsku uniju?

Za sada dva granična prelaza zadovoljavaju naše potrebe, a u slučaju da se desi da bude veće gužve na granicama, u opticaju je i treći granični prelaz, rekao je Suad Selimović.

Foto: JumpStory
  • 87
  • 13
  • 0

Podsjetimo se, blizu šest hiljada uzgajivača šljive i krastavca najavilo je blokadu graničnih prijelaza ukoliko Republika Hrvatska do srijede ne pojednostavi izvoz iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Naime, danas je za Nezavisne potvrđeno kako je Hrvatska pojednostavila izvoz šljive iz BiH u Evropsku uniju, a potvrdio je to Suad Selimović, predsjednik Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju koje djeluje pri Privrednoj komori Tuzlanskog kantona.

Kako je rekao, poljoprivredni proizvođači iz BiH tražili su da im se produži dnevno radno vrijeme, te i da se omogući rad subotom fitosanitarnim inspektorima na graničnim prelazima, te ističe da su nadležni udovoljili njihovim zahtjevima. Problem im je predstavljao što su naši proizvođači na granicama čekali minimalno dva dana jer je radno vrijeme fitosanitarnih inspektora na graničnim prijelazima do 15 sati samo radnim danom.

Najavili blokadu granica: Uzgajivači šljive i krastavaca dali ultimatum

"Za sada dva granična prelaza zadovoljavaju naše potrebe, a u slučaju da se desi da bude veće gužve na granicama, u opticaju je i treći granični prelaz", ističe Selimović.


Tagovi

Izvoz šljive Republika Hrvatska Suad Selimović


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.