• Otkup maline
  • 11.08.2020. 13:30

Heko Bugojno otkupljuje šumsku malinu!

Tvrtka Heko Bugojno objavila je kako otkupljuje šumsku malinu, i to po cijeni od 5 KM za kilogram

Foto: JumpStory
  • 2.079
  • 265
  • 0

Tvrtka Heko Bugojno objavila je kako otkupljuje šumsku malinu, i to po cijeni od 5 KM za kilogram. Preuzimanje i plaćanje se vrši na otkupnom mjestu Hladnjača H&H Fruit - Čipuljić bb, Bugojno, doznaje Bugojno danas.

Koliko je u postojećim uslovima isplativ uzgoj maline?

Što se tiče berbe malina sa nasada proizvođača, ona se bliži kraju, a otkupna cijena joj još nije poznata. Predsjednik Upravnog odbora Udruženja malinara iz Bratunca, Srebrenice i Milića "Vilamet" Ivan Stojanović rekao je da je obrano 95 odsto roda i da uzgajivači traže da hladnjače prestanu sa kalkulisanjem i ucjenama, te da objave konačnu otkupnu cijenu ovogodišnjeg roda.

Zašto su žute maline sve traženije na domaćem tržištu?

"Ovogodišnji prinos je slabiji nego prethodnih godina, ali je malina izuzetnog kvaliteta i očekujemo da cijena bude kao u okruženju", rekao je Stojanović koji je naglasio da ni zabrana okupljanja zbog virusa korona neće spriječiti malinare da organizuju proteste ukoliko cijena maline bude manja nego u okruženju.

Proizvođači su, kaže, imali velike troškove i ne znaju kako da ih izmire i da li će imati ikakvu zaradu.


Tagovi

Otkup šumske maline Heko Bugojno


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!