Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba maline
  • 24.10.2016. 14:00

Bliži se kraj oktobra, no malina se i dalje bere!

Dobar urod, pa i kasno branje, obitelj Jevđenić zahvaljuje sorti Himbo Top - stalnorađajujućoj malini koja je sađena ove godine, a odmah je dala i urod.

Foto: Facebook/Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi - Veselica
  • 3.580
  • 177
  • 0

Iako se bliži kraj oktobra, maline se i dalje ubiru na plantaži porodice Jevđenić u selu Ukrina u Opštini Čelinac. Dobar urod, pa i pomalo neobično, kasno branje, zahvaljuju sorti Himbo Top - stalnorađajujućoj malini koja je sađena ove godine, a odmah je dala i urod.

Povjerenje oko brige za malinu, ta je porodica dala Agenciji za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Veselica osnovanoj u Banjaluci.

Udružili znanje i osnovali savjetodavnu agenciju

"Angažovali su našu agenciju od samog starta, tj. od momenta podizanja malinjaka te je sve rađeno po našoj preporuci, uz našu konstantnu kontrolu. Pored ove sorte, ista porodica na drugoj parceli ima sortu Miker, čiji rod očekuje sljedeće godine", otkrio nam je Igor Veselica, diplomirani inženjer agronomije i osivač Agencije koja se bavi savjetodavstvom iz oblasti povrtarstva, ratarstva, voćarstva, kao i hotikulture.

Foto: Facebook/Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi - Veselica


Povezana biljna vrsta

Malina

Malina

Sinonim: - | Engleski naziv: Raspberry | Latinski naziv: Rubus idaeus L.

Malina je zeljasta biljka niskog rasta iz porodice ruža (Rosaceae). Rodi odmah poslije sadnje, a punu rodnost doseže u trećoj godini. Rodi jednom ili više puta u godini, živi u... Više [+]

Tagovi

Malina Berba Oktobar Savjetodavna služba Himbo Top


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁