Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavna agencija
  • 25.07.2016. 12:00

Udružili znanje i osnovali savjetodavnu agenciju

Želja je da utičemo na poljoprivredne proizvođače da nam dopuste da svojim znanjem unaprijedimo njihovu proizvodnju, kaže Igor Veselica, osnivač Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Foto: Igor Veselica
  • 1.440
  • 67
  • 0

Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi osnovana je u Banja Luci.

Naime, nakon dugogodišnjeg rada u nekoliko kompanija koje posluju u oblasti agronomije, Igor Veselica, inače po zanimanju diplomirani inženjer poljoprivrede, a pored toga i apsolvent na Pravnom Fakultetu u Banja Luci, odlučio je da se posveti savjetodavstvu iz oblasti agronomije.

Osnivač Agencije Igor Veselica

"Ideja je nastala nakon razgovora sa nekolicinom proizvođača koje smo honorarno posjećivali te pomagali im da proizvodnju podignu na viši nivo. Kroz rad sa istima, te očigledno na preporuku istih, dobijali smo pozive sa raznih strana BiH, Čapljina, Mostar, Ključ, Prijedor, Banja Luka i naravno sa područja Lijevca Polja, te smo naprosto odlučili da je momenat da se nešto tog tipa pokrene", kaže nam Igor.

Želja im je, kaže, da utiču na poljoprivredne proizvođače iz oblasti povrtarstva, ratarstva, voćarstva i vinogradarstva, hortikulture, da im dopuste da svojim znanjem unaprijedimo njihovu proizvodnju na obostrano zadovoljstvo.

Plan je zaposliti još mladih ljudi

"Mislimo da svojim radom i znanjem možemo spriječiti probleme u proizvodnji i minimizirati troškove iste, a rezultat toga bio bi kvalitetan proizvod i naravno na kraju svega, veći profit proizvođača", kaže Igor.

Za sada su u timu dva agronoma koji imaju zadovoljavajuće znanje i prije svega iskustvo iz gore navedenih oblasti, ali ukoliko dođe do proširenja poslovanja, naglašava - vrlo rado će zaposliti još mladih ljudi.

Lokalizovani su u Banja Luci, a svi zainteresovani ih mogu dobiti na telefone: 065 423 551, 066 403 701. Pratiti ih možete i na njihovoj facebook stranici. Ili pisati na mail: igorves46@gmail.com.

Foto: Igor Veselica


Tagovi

Savjetodavstvo Igor Veselica Agencija Pružanje pomoći Agronomija Banja Luka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]