Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba grožđa
  • 28.08.2019. 17:00

Počela berba grožđa u Hercegovini - moglo bi biti izuzetnog kvaliteta?

Prva je počela berba šardonea, dok će berba vranca, žilavke, merloa i smederevke krenuti u prvoj polovini narednog mjeseca.

Foto: Pixabay/Harleysboy
  • 622
  • 49
  • 0

U Trebinju, u vinogradima preduzeća "Agrofin", krenula je berba grožđa. Prva je počela berba šardonea, dok će berba vranca, žilavke, merloa i smederevke krenuti u prvoj polovini narednog mjeseca.

Rod hercegovačkog grožđa i ove godine dobar, no da li će biti berača?

Sezonu berbe zatvoriće berba kabernea u oktobru. Prinos ove godine je dobar, s tim da je u odnosu na prošlu godinu malo umanjen, a ukoliko se nastave ovakvi povoljni vremenski uslovi, bez vremenskih perioda kišovitog i hladnog vremena, grožđe će sigurno biti izuzetnog kvaliteta. U ovom periodu pred berbu potrebno je što više sunca, vlage ima dovoljno u zemljištu, piše Igor Tomašević iz PSSRS.

Kako se pripremiti za početak sezone berbe grožđa i proizvodnje vina?

Prodaja većeg dijela ovogodišnjeg roda grožđa je već ugovorena, a cijene grožđa neće se značajnije razlikovati u odnosu na prošlu godinu.


Tagovi

Berba grožđa Hercegovina Urod Kvalitet

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]