Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o šumama
  • 24.08.2019. 09:30

Vlada FBiH: Potrebno hitno razmotriti prijedlog Zakona o šumama!

Korisnike državnih šuma Vlada je zadužila da poduzmu sve neophodne aktivnosti s ciljem izvršenja radova iz godišnjeg plana realizacije šumskoprivrednih osnova.

Foto: Pixabay/eloneo
  • 257
  • 16
  • 0

Vlada Federacije BiH na 188. sjednici usvojila je informaciju o gospodarenju šumama u FBiH u 2018. godini i planovima gospodarenja za 2019. godinu, te zaključila da Parlamentu Federacije BiH uputi urgenciju za hitno razmatranje Prijedloga zakona o šumama, utvrđenog i u parlamentarnu proceduru upućenog 7.7.2017. godine.

Korisnike državnih šuma Vlada je zadužila da poduzmu sve neophodne aktivnosti s ciljem izvršenja radova iz godišnjeg plana realizacije šumskoprivrednih osnova, a kantonalnim upravama za šumarstvo naloženo da intenzivno prate realizacije šumskoprivrednih osnova i poduzimaju aktivnosti u okviru svojih ovlasti, i redovno izvještavaju Federalnu uprave za šumarstvo. Istovremeno je Federalnoj upravi za inspekcijske poslove naloženo da, u saradnji s kantonalnim inspekcijama i kantonalnim upravama za šumarstvo, intenziviraju kontrolu realizacije šumskoprivrednih osnova, te da preventivnim i represivnim mjerama obezbijede sveobuhvatnu i potpunu realizaciju svih radova planiranih osnovama, uključujući i planirane sječe ravnomjerno u svim gazdinskim klasama šuma.

Unapređuju lovstvo: Lovni turizam ima veliki potencijal

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je zaduženo da informaciju sa zaključcima Vlade FBiH proslijedi vladama kantona, kantonalnim ministarstvima i upravama za šumarstvo i preduzećima koja gospodare šumama, a Generalni sekretarijat Vlade FBiH da danas usvojene zaključke dostavi Parlamentu FBiH.


Tagovi

Zakon o šumama Vlada FBiH Gospodarenje šumama


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.