Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovni turizam
  • 25.07.2019. 09:30

Unapređuju lovstvo: Lovni turizam ima veliki potencijal

Prihode koji budu ostvareni od djelatnosti lovstva u HNŽ-u planiraju usmjeriti na uzgoj divljači i poboljšanje uvjeta za razmnožavanje, rast i razvoj divljači, te izgradnju infrastrukture neophodne za uzgoj, zaštitu divljači i lovni turizam.

Foto: Pixabay/Ratfink1973
  • 75
  • 11
  • 0

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na prošloj sjednici donijela Odluku o odobravanju utroška dijela novčanih sredstava u Proračunu HNŽ za 2019. godinu za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na poziciji "Namjenska sredstva od naknada za lovstvo" i to za potporu i unaprjeđenje lovstva, za sufinanciranje naknade štete koju pričini divljač i transfer neprofitnim organizacijama u iznosu od 19.000 KM, te Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije "Namjenska sredstva od naknada za lovstvo" za 2019. godinu. 

Svrha programa je da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, zajedno s lovačkim savezima i korisnicima lovišta, sufinancira aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju lovstva u HNŽ.

Usvojena je i Informacija o stanju u području lovstva za 2018./2019. lovnu godinu za područje Hercegovačka-neretvanske županije. S obzirom na velike potencijale ove županije u području lovstva, poglavito u razvitku lovnog turizma, a koji nisu dovoljno iskorišteni u dosadašnjem razdoblju, u Vladi ističu kako je neophodno dodijeliti u zakup lovišta koja do sada nisu dana u zakup, a zaštitu divljači podići na znatno veću razinu.    

Prihode koji budu ostvareni od djelatnosti lovstva u HNŽ-u planiraju usmjeriti na uzgoj divljači i poboljšanje uvjeta za razmnožavanje, rast i razvoj divljači, te izgradnju infrastrukture neophodne za uzgoj, zaštitu divljači i lovni turizam.


Tagovi

Lovni turizam Potencijal Zakup lovišta Lovstvo Divljač Hercegovačko-neretvanska županija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]