Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Evropsko takmičenje
  • 08.02.2023. 10:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Šumari vraćaju olimpijski sjaj Sarajevu - počeo EFNS

Od 10 sati na borilištima na Velikom polju na Igmanu više od 700 učesnika, takmičit će se u nordijskim disciplinama.

Foto: Facebook/Adnan Delić
  • 160
  • 71
  • 0

Svečanim defileom učesnika iz 20 evropskih zemalja sinoć je u Sarajevu otvoren 53. Evropsko takmičenje šumara u nordijskim ski disciplinama - EFNS. Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić kazao je kako polako vraćamo stari olimpijski duh gradu Sarajevu, a posebno sjaj olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici.

Olimpijski grad

"Ove sedmice imamo dva  evropska takmičenja, jedan je u nordijskim ski disciplinama za šumarske inžinjere i tehničare iz čitave Evrope, a drugi je super G za žene na Bjelašnici. Možemo slobodno reći da se sve može kad se hoće i nadam se da će ovakvih sportskih događaja biti što više", istakao je Delić. 

Dodao je da je infrastruktura za Sarajevo jako bitna, kao i da sve što je u proteklom periodu izgrađeno, nakon ovih takmičenja, ostaje građanima Kantona Sarajevo.  

"Nadam se da je ovo početak buđenja i motivacije mladim generacijama da se bave nordijskim disciplinama. Mi smo olimpijski grad i to na neki način moramo gajiti i imati. Nadam se da ćemo ovim redom nastaviti i kada su druge sportske discipline u pitanju", naglasio je ministar. 

Više od 700 takmičara

Zvanično otvorenim 53. EFNS u Sarajevu proglasio je Samir Avdić, ministar kulture i sporta KS, a već danas, simbolično na dan početka Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu, od 10 sati na borilištima na Velikom polju na Igmanu više od 700 takmičara različite starosne dobi i uzrasta, od kojih je najmlađi u dobi u 10, a najstariji u dobi od 81 godine, takmičit će se u nordijskim disciplinama. Takmičenje traje tri dana i završava se festivalom nacija. 

Svečano zatvaranje 53. EFNS-a planirano je u petak 10. februara u 19 sati i 30 minuta na kojem će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najuspješnije takmičare, te primopredaja zastave takmičenja kapitenu Francuske koja je domaćin sljedećeg, 54. po redu EFNS-a.  


Fotoprilog


Tagovi

EFSN Takmičenje šumara Nordijske discipline Igman


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !