Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • U toku prijave
  • 29.11.2022. 16:30

Poziv na edukaciju lovaca: Zaštita zdravlja divljači i zaštite od zoonoza

Kako je najavljeno, govorit će se o najvažnijim bolestima divljači, prepoznavanju patoloških procesa higijensko-zdravstvenim mjerama i drugim temama

Foto: Depositphotos/budabar
  • 84
  • 14
  • 0

Savez lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini uputio je poziv članicama da prijave lovce za edukaciju iz oblasti prvog pregleda divljači. Planirano je da se edukacija organizira krajem decembra u cilju dodatnog osposobljavanja članova lovačkih udruženja u okviru provođenja mjera zaštite zdravlja životinja i zaštite od zoonoza. 

Kako je najavljeno, govorit će se o najvažnijim bolestima divljači, prepoznavanju patoloških procesa na organima i organskim sistemima, higijensko-zdravstvenim mjerama koje uređuju stavljanje u promet mesa, te zakonskim propisima vezanim za uzgoj i zaštitu divljači. Među temama će se naći i aktivnosti koje treba provoditi prije, za vrijeme i poslije lova.  

Farma na kojoj tele i srna, ali i ovan i lama zajedno spavaju

Planirano je da se edukacija održi u Mostaru, a zainteresirani kandidati bi se trebali prijaviti najkasnije do 16. decembra na adresu Saveza lovačkih organizacija BiH, ulica Petrakijina 24, Sarajevo ili putem maila na slobihredakcija@gmail.com. Visina takse, kojom će se pokriti troškovi edukacije, iznosi 60 KM.  

Podsjetimo, Savez je nedavno upozorio lovce i da je mučenje divljači kažnjivo. Tom prilikom su apelirali na lovačka društva da ukažu lovcima na sva devijantna ponašanja te kazne iskazano nepoštovanje prema divljači u skladu sa svojim pravilnicima.


Tagovi

Lovci Edukacija Zaštita životinja Zaštita divljači Savez lovačkih organizacija BiH


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Ja sam baš prava Hercegovka", kaže nam Amra Dizdarević koja posao "od jutra do sutra", ne bi mijenjala ni za jedan drugi. Ona je kandidatkinja za izbor poljoprivrednice mjeseca.