Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javlja Capital
  • 13.09.2023. 16:30

Lovstvo u Republici Srpskoj prelazi u privatne ruke?

Tehnički remont Bratunac dobio koncesiju za planirani odstrel divljači u privrednom lovištu Klekovača, na 20 godina.

Foto: Depositphotos/schlag
  • 177
  • 24
  • 0

Prvu koncesiju za odstrel divljači u Republici Srpskoj, dobio je vlasnik firme "Tehnički remont Bratunac" i poslanik u Narodnoj skupštini RS, Slavenko Ristić, objavio je Capital.

Koncesija na 20 godina

"Vlada Republike Srpske na prijedlog Komisije za koncesije donijela je rješenje da privrednom društvu 'Tehnički remont Bratunac' dodjeljuje koncesiju za planirani odstrel divljači uz obavljanje lovne djelatnosti u privrednom lovištu Klekovača", objavljeno je u posljednjem Službenom glasniku RS.

Koncesija se dodjeljuje na period od 20 godina, a u rješenju je navedeno da je koncesionar dužan uplatiti u korist budžeta RS jednokratnu naknadu u iznosu od 17.500 KM, a visina koncesione naknade iznosi 5.700 KM godišnje.

Kako je navedeno, privredno lovište Klekovača nalazi se na teritoriji Istočnog Drvara i Ribnika i prostire se na više od 8.000 hektara.

Lovni turizam

Nakon što je na njegovu inicijativu pokrenut postupak za dodjelu koncesije, Ristić je rekao medijima kako samo u prve dvije godine planira ulaganje od minimalno 300.000 KM u stvaranje uslova za lovni turizam.

Lovci skovali plan - turistima će ponuditi smještaj i seljačku gozbu

"Poslije toga ulaganje je sukcesivno narednih osam godina, uz dodatnu obavezu stvaranja uzgajališta, očuvanja divljači i povratak evropskog jelena na ovo područje", rekao je Ristić. dodavši kako su to minimalističke procjene i da svakako očekuje mnogo veće ulaganje, jer je lovište trenutno devastirano, a samo troškovi njegovog održavanja u narednih 10 godina su veći od 6,7 miliona KM.


Tagovi

Odstrel divljači Klekovača Lovni turizam Slavenko Ristić Tehnički remont Bratunac Koncesija


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kao prvo molim Bosance da se ne sprdaju mojim bamijama 🤣🤣 Još uvijek berem krastavce posađene u 5. mj., a možda i novi dostignu ;) Ima i mahuna, tikvica, paradajza, bit će daikona, cikle, nadam se i kasnojesenske mahune i grašak. Još da u... Više [+]