Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prvostepena presuda
  • 16.11.2022. 17:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Zenica

Lovcima tri mjeseca zatvora zbog ubistva srne tokom lovostaja

Oni se terete da su 28. januara prošle godine, u mjestu Bistričak, kao lovci Lovačkog udruženja Zmajevac bez ikakvog opravdanog razloga ustrijelili srnu

Foto: Depositphotos/mybaitshop
  • 834
  • 360
  • 0

Općinski sud u Zenici osudio je Ibrahima Gulamića i Izeta Halilovića na kaznu zatvora u trajanju od po tri mjeseca zbog krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja. Riječ je o prvostepenoj i nepravosnažnoj presudi, kojom su obavezani i na naknadu troškova postupka kao i naknadu štete oštećenom, saopćilo je Kantonalno tužilaštvo ZDK.

Oni se terete da su 28. januara prošle godine, u mjestu Bistričak na lokalitetu Ivlje u popodnevnim satima kao lovci Lovačkog udruženja Zmajevac Zenica "bez ikakvog opravdanog razloga ustrijelili srneću divljač, jedno grlo, što su i htjeli, kojom prilikom su na licu mjesta zatečeni od strane lovca H. N.".

Krivolovce koji su ubili medvjeda Maglića čeka novčana i kazna zatvora

Kako je navedeno u optužnici, događaj se odigrao u vrijeme lovostaja po Odluci o vršenju lova u lovnoj 2020./2021. godini, sa kojom su lovci bili upoznati, te svjesno postupili suprotno odredbama Zakona o zaštiti dobrobiti životinja, oštetivši na taj način organizaciju za iznos od najmanje 3.000 KM.

Zakon propisuje da je zabranjeno ubiti životinju bez opravdanog razloga.


Tagovi

Lovci Presuda Ibrahim Gulamić Izet Halilović Lovostaj Srna


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]