Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veterinarska komora
  • 09.01.2020. 15:00

Veterinarska komora FBiH i dalje ne smije obavljati poslove propisane zakonom

Veterinarskoj komori Federacije BiH je naloženo da, bez odlaganja, u skladu sa Zakonom o veterinarstvu BiH, pokrene postupak pribavljanja saglasnosti resornog ministarstva za izmjene i dopune Statuta.

Foto: Pixabay/ulleo
  • 740
  • 49
  • 0

Federalna vlada prihvatila je informaciju o realizaciji svog zaključka od 10.10.2019. godine kojim nije dala saglasnost na Statut Veterinarske komore Federacije BiH u dijelu koji se odnosi na javnu ovlast i zadužila Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da, u saradnji sa ovom komorom, otkloni uočene nedostatke. Informacija je sačinjena nakon inspekcijskog nadzora u ovoj instituciji, stoji u saopštenju sa današnje sjednice Vlade FBiH.

Veterinarskoj komori FBiH nije data saglasnost na statut

Veterinarskoj komori Federacije BiH je naloženo da, bez odlaganja, u skladu sa Zakonom o veterinarstvu BiH, pokrene postupak pribavljanja saglasnosti resornog ministarstva za izmjene i dopune Statuta.

Poslovi javnih ovlaštenja propisani Zakonom o veterinarstvu u BiH koje treba obavljati Veterinarska komora FBiH ne mogu biti izvršavani sve dok Vlada ne donese odluku na osnovu koje daje saglasnost na Statut Komore u dijelu koji se odnosi na ove poslove.

Resorno federalno ministarstvo je zaduženo da obavlja poslove iz člana 58. stav (3) tačke a) do e) Zakona o veterinarstvu u BiH sve dok Veterinarska komora Federacije BiH ne ispuni propisane zakonske uslove.

Veterinarska komora je obavezana da, nakon izvršenja naloženih obaveza i ispunjenja propisanih uslova u skladu s važećim propisima, pokrene postupak izmjene i dopune registracije kod nadležnog suda, kao subjekta koji ima javna ovlaštenja, zaključuje se u saopštenju. 


Tagovi

Veterinarska komora Poslovi Statut Zakon


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.