Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javna rasprava
  • 12.02.2019. 14:00

Naknada za veterinarske preglede - krenula rasprava o novom Pravilniku

U izradu novog Pravilnika potrebno je uključiti svu zainteresiranu javnost i prikupiti što više povratnih informacija koje mogu pomoći za donošenje ovog podzakonskog akta, naglašavaju u resornom ministarstvu.

Foto: Bigstockphoto/evgenius
  • 358
  • 43
  • 0

U toku je izrada novog Pravilnika o visini naknade i načinu raspodjele sredstava za obavljene veterinarsko-zdravstvene preglede i kontrolu u Federaciji Bosne i Hercegovine, stoji u saopštenju Federalnog ministarstva poljoprivrede. 

U izradu novog Pravilnika potrebno je uključiti svu zainteresiranu javnost i prikupiti što više povratnih informacija koje mogu pomoći za donošenje ovog podzakonskog akta, naglašavaju u resornom ministarstvu te pozivaju sve zainteresovane da dostave svoje primjedbe i sugestije na prednacrt ovog Pravilnika. Konsultacijama se osigurava informisanje zainteresirane javnosti o aktivnostima za donošenje zakonskih akata za koje je nadležan federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Farmeri u FBiH žele samostalno obilježavati životinje

Dakle, ovim pravilnikom određuju se visine naknada za obavezne veterinarsko-zdravstvene preglede i kontrolu u Federaciji Bosne i Hercegovine, način njihovog obračunavanja, te način prikupljanja i plaćanja naknada, način raspodjele i namjena sredstva, postupanje veterinarskog inspektora i veterinarske stanice koja je određena za vršenje ovih poslova u odobrenom ili registrovanom objektu i vlasnika ili korisnika objekta, štampanje i distribucija propisanih obrazaca, izvještavanje o obavljenim pregledima i nadzor nad primjenom ovog Pravilnika. 

Na koje sve djelatnosti se odnosi ova naknada, nalazi se u dokumentu ispod teksta kojega možete preuzeti i dobro proučiti prije nego što pošaljete svoje prijedloge i sugestije. 

Prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti ovom Ministarstvu elektronski na: veterinarstvo@fmpvs.gov.ba ili poštom na adresu: Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Sektor za veterinarstvo, Ul. Marka Marulića broj 2, 71 000 Sarajevo.

Rok za dostavu prijedloga i sugestija je najkasnije do 05. marta 2019. godine.


Dokumenti


Tagovi

Javna rasprava Pravilnik Veterinari Visina naknade


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas