Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovačko udruženje "Čemernica"
  • 24.08.2017. 20:00

Kneževskog medvjeda će ipak odstrijeliti?

Stanovnici Opštine Kneževo organiziraju noćne straže zbog medvjeda koji pustoši štale. U Lovačkom udruženju "Čemernica" traže dopuštenje za odstrel.

Foto: Pixabay/Akiroq
  • 4.092
  • 203
  • 0

Na području opštine Kneževo ovih dana jedan medvjed pravi puno problema te pustoši štale u selima na području te opštine. Zato su članovi Lovačkog udruženja "Čemernica" iz opštine Kneževo odlučili uputiti u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS zahtjev da im bude odobren vanredni odstrel medvjeda.

Interventni tim za uspavljivanje divljači još nije formiran

Predsjednik Udruženja Milorad Ćelić ističe da su odlučili da traže vanredni odstrel nakon što im je potvrđeno da interventni tim za uspavljivanje divljači još nije formiran.

"Razgovarao sam sa predstavnicima Lovačkog saveza RS i rekli su mi da interventni tim koji će rukovati puškom za uspavljivanje divljači još nije formiran, a kad će biti ne zna se. Moramo se snalaziti na drugi način. Preostaje nam samo da Ministarstvo odobri odstrel medvjeda prije nego zvijer pričini još veću štetu", rekao je Ćelić za glassrpske.

Medvjed iz svinjca zgrabio svinju tešku 170 kg

Iz Lovačkog saveza RS ranije su kazali da su oni dostavili resornom ministarstvu svoj prijedlog članova interventnog tima. Dokle se došlo sa formiranjem ovog tima nisu nam odgovorili u Ministarstvu poljoprivrede.

Organizirali noćne straže

Zbog straha da bi se zvijer mogla vratiti i po ko zna koji put "večerati" u nekoj od seoskih štala, mještani sela Marići organizovali su noćne straže, da bi sačuvali stoku.

Medvjed je proteklog vikenda u domaćinstvu Željka Budića ubio svinju tešku 200 kilograma. Nekoliko dana prije zvijer je ubila dvije svinje u selu Baljvine, a dan ranije i dvije svinje u selu Bregovi završile su u čeljustima zvijeri.

Foto: Pixabay/Akiroq


Tagovi

Medvjed napada Medvjed ubio svinju Odstrel medvjeda Opština Kneževo Lovačko udruženje "Čemernica"


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas