Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija na pašnjaku
  • 28.07.2019. 09:30
  • Gleißenberg, Njemačka

Bik prvo usmrtio sina, a onda i njegovog oca

Bik je prvo napao 60-godišnjeg farmera koji je išao obići stoku na pašnjaku u bavarskom Gleißenbergu. Budući da se nakon nekog vremena nije vratio kući, njegov se 80-godišnji otac zabrinuo te otišao na pašnjak vidjeti što se dogodilo.

Foto: Depositphotos/linux1987
  • 661
  • 50
  • 0

Velika tragedija dogodila se jučer u Gleißenbergu, mjestu u njemačkoj pokrajini Bavarska. Naime, ondje je na pašnjaku bik prvo usmrtio sina pa onda i njegovog oca. 

Bik je prvo napao 60-godišnjeg farmera koji je išao obići stoku na pašnjaku. Budući da se nakon nekog vremena nije vratio kući, njegov se 80-godišnji otac zabrinuo te otišao na pašnjak vidjeti što se dogodilo. No, bik je tada ubio i njega, izvjestila je policija.  

Kako piše njemački Spiegel, spasioci nisu mogli doći do dva unesrećena čovjeka jer je bik još uvijek bio u njihovoj blizini zbog čega su ga policajci morali ubiti

Još uvijek nije jasno zašto je bik postao agresivan. Kako je saopćila policija, možda je htio braniti stado jer je na paši bilo i nekoliko krava i teladi. 

Prema informacijama, radilo se o vrlo iskusnom farmeru koji je godinama držao stoku i do sada nije imao problema s bikom. Porodicu poginulih muškaraca zbrinuo je tim za krizne situacije. 

U Spiegelu podsjećaju kako se napadi bikova ili krava često događaju. Naime, u Njemačkom Allgäu je 2016. godine 48-godišnjak smrtno ranjen od strane mladog bika. Dvije godine ranije, žena farmera iz Bad Tölza u Gornjoj Bavarskoj preminula je nakon napada bika u štali. Iste, 2014. godine, 57-godišnjeg poljoprivrednika u Altötting pregazile su krave. 

Podsjetimo se tragičnog slučaja u BiH od prije dvije godine kada je 63-godišnjeg čobanina Gojka Avrama u fočanskom selu Zlatni Bor napalo više pomahnitalih bikova. 

Bikovi napali i ubili čobanina Avrama

Avram je odveo stado na ispašu na obližnju livadu, a naveče se stoka vratila sama, dok njega nije bilo. 


Tagovi

Tragedija Pašnjak Napad Bik Agresivan Gleißenberg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.