Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad bikova
  • 02.08.2017. 10:00

Bikovi napali i ubili čobanina Avrama

Tragedija se dogodila na farmi goveda u fočanskom selu Zlatni Bor.

Foto: Pixabay/adege
  • 2.566
  • 139
  • 0

Subota proteklog vikenda bila je kobna za 63-godišnjeg čobanina Gojka Avrama koji je čuvao stoku. Nesretni je Gojko nastradao od napada pomahnitalog bika, ili čak više njih. Ova se tragedija dogodila na farmi goveda u fočanskom selu Zlatni Bor.

Avram je odveo stado na ispašu na obližnju livadu, a naveče se stoka vratila sama, dok njega nije bilo, navode nezavisne.

Raskomadano tijelo na livadi

"To nas je sve odmah uplašilo. Pokrenuli smo za njim potragu. Na livadi smo našli prvo Avramovu obuću, a zatim, oko stotinu metara dalje, nađeno je i tijelo sa brojnim, teškim povredama. Bik ga je gotovo raskomadao", rekli su mještani, koji su sve prijavili policiji.

Iz policije su saopštili da je Policijskoj upravi Foča ta nesreća prijavljena u subotu u 20.20, a dogodila se na farmi vlasništva Predraga Džokića, u mjestu Zlatni Bor - Zavait.

"O tom događaju obaviješten je dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje. Pripadnici Policijske uprave Foča su, u prisustvu ljekara mrtvozornika, na mjestu događaja izvršili uviđaj", saopšteno je iz Policijske uprave Foča. Iz policije kažu da je muškarca usmrtio jedan ili više bikova, a o koliko se životinja radi, ne znaju ni mještani.

Mještani u ogromnom šoku

"Njega je, vjerovatno, prvo napao jedan bik. Digao ga je, pretpostavljamo svi u selu, na rogove i sigurno tako nosio. Tome u prilog govori podatak da smo tijelo našli daleko od mjesta ispaše. Moguće je da su ga i ostali bikovi napali. Teško je bilo šta reći sa sigurnošću, jer to niko nije gledao", pričaju mještani.

Ovo je, u tom selu, prvi slučaj da nekoga ubije bik, tako da su svi mještani, što zbog tragedije, što zbog teških muka koje su po Avrama bile kobne, u ogromnom šoku.

"Možda su se bikovi uznemirli ili razjarili. Da napadnu čobanina i da ga usmrte, to ne pamti niko", naveli su mještani.

Inače, farma Zlatni Bor, u selu udaljenom nekoliko desetina kilometara od Foče, proizvodi sir po švajcarskoj recepturi. Pokrenuli su je prijatelji Tatomir Jovičić i Predrag Džokić, obojica iz Beograda.

Foto: Pixabay/adege


Tagovi

Zlatni Bor Foča Napad bika Tatomir Jovičić Predrag Džokić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.