Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hercegovačka jezera
  • 09.10.2018. 14:30

Postavljena Api komora kraj jezera u Tribistovu u sklopu projekta Razvoj turizma na tri jezera

Projekt će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama, unaprijedi znanje i sposobnosti, kako bi bolje iskorisili resurse za razvoj turizma.

Foto: Pixabay/mtajmr
  • 260
  • 14
  • 0

Jablaničko jezero, Tribistovo jezero i Ramsko jezero tri su lokaciju na čijem se području provodi projekt "Razvoj turizma na tri jezera" čiji je cilj razvoj održivog turizma na tim područjima pomoću poboljšanja turističke ponude s fokusom na turizma za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, kulturu i gastronomiju

U okviru ovoga projekta Općina Posušje nedavno je osigurala infopult i Api komoru koja je smještena kraj jezera u Tribistovu. Konačna lokacija bit će u Poklečanima uz magistralnu cestu Posušje-Blidinje. 

Api komore sve su popularnije i u svijetu, ali i kod nas gdje je još uvijek mnogo nezagađenih područja kao što je ovo. Radi se o prirodnoj metodi liječenja uz pomoć pčelinjih košnica. Radi se o drvenim kućicama uz koje se nalaze košnice. Korisnik udiše zrak iz košnice za kojega se smatra da vrlo blagotvorno djeluje na dišne puteve pa pomaže kod prevencije i liječenja bronhitisa kako kod djece tako i kod odraslih, ali i drugih plućnih tegoba. Također, pozitivno djeluje na čitav organizam pa ovu metodu koriste i zdrave osobe i sportaši za jačanje psihofizičke kondicije. 

Ne morate do Njemačke po ljekoviti zrak iz košnice

Unutar objekta, komore, pacijent zauzme svoje mjesto u sjedećem položaju te kroz inhalacijsku masku udiše ljekoviti zrak izravno iz košnice, što po tretmanu traje oko 20 – 30 minuta.

Dakle, projekt će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, privrednom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama, unaprijedi znanje i sposobnosti, kako bi bolje iskorisili resurse za razvoj turizma.S druge strane, projekat pomaže kreiranju sinergije u smislu suradnje općina u  planiranju zajedničkih aktivnosti i kreiranju integrirane turističke ponude. 

Radi se o projektu koji je sufinanciran iz zajedničkog Programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal, a implementira ga Udruženje LiNK u partnerstvu sa općinama Prozor Rama, Jablanica i Posušje. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM


Tagovi

Hercegovačka jezera Api komora Gastronomija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.