Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nišići
  • 11.12.2023. 12:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Ilijaš

Iza drvene kapije, krije se bajkovito etno selo - na prodaju je

Interesa ne manjka, a potencijalni kupci, sudeći po dosadašnjim upitima, uglavnom su dijasporci.

Foto: Zetta
  • 214
  • 56
  • 0

Na oko 40-tak kilometara od Sarajeva, u dobro ušuškanom šumskom ambijentu u Nišićima, prodaje se kompletno etno selo. Ručno izgrađen kompleks za odmor u prirodi čeka novog vlasnika već mjesec dana.

Interesa ne manjka, a potencijalni kupci, sudeći po dosadašnjim upitima, uglavnom su dijasporci.

"Većinom su naši ljudi koji se raspituju, dijaspora da tako kažem. Ručni je rad, pravljeno sve s ljubavlju, vlasnici ne žele izlaziti u javnost jer su vrlo emotivno vezani za naselje, jer se radi o nasljedstvu", otkriva nam Jasmin Šarić, vlasnik agencije "Zetta", koja je objavila oglas za prodaju.

Moguće investicije

Selo se sastoji od ukupno sedam objekata - četiri kuće, hladnjak, vanjski toalet i šupa, a prostire se na 2.000 m2 zemljišta. Mini-kompleks se prodaje sa kompletnim namještajem.

Nalazi u poznatom odmorištu i vikend naselju Nišići 

"Potencijalni kupci se uglavnom raspituju o mogućim investicijama, jer poznata pizzerija koja je udaljena 200 metara od ovog sela ne radi već nekoliko godina. Prostor je pogodan da se napravi i restoran, dva-tri apartmana", dodaje naš sagovornik.

 

Tamo gdje se prepliće tradicionalno i digitalno: Znate li šta su pametna sela?

U ovom zaista bakovito uređenom prostoru dominiraju motivi nekadašenjeg bosanskog sela. Od same drvene kapije, kamenih staza do starog namjeršataja koji isupnjava enterijer, sve asocira na neko prošlo vrijeme s tek ponekom "savremenom spravom" poput televizora ili mikrovalne, a bez čega je danas i teško zamisliti jedan dan, pa i kada se radi o odmoru. 

Daleko ispod cijene

Nalazi u poznatom odmorištu i vikend naselju Nišići i ima veliki potencijal za iznajmljivanje, seoski turizam, ugostiteljstvo i druge namjene, a cijena kompletnog sela 370.000 KM, što je daleko ispod prave vrijednosti.

"Samo dva dunuma zemljišta sa uređenim papirima, je oko stotinjak hiljada maraka. Ovo je najprometniji magistralni put Tuzla – Sarajevo. Uz malo sadržaja za djecu, zaista se može napraviti fantastična ponuda za turiste", pojašnjava Šarić.


Fotoprilog


Tagovi

Etno selo Nišići Prodaja Oglas Nekretnine Jasmin Šarić Agencija Zetta


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.