Prisutni će imati priliku poslušati i predavanje magistra agronomije Tonija Mikulića koji će govoriti oplemenjivajuju ovaca u cilju povećanja proizvodnje
Stručna radionica o proizvodnji ovčjeg i kozjeg sira bit će održana narednog četvrtka, 24. novembra u 11 sati u prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar. Tom prilikom će biti uručene i plakete za ocjenu kvaliteta ovih sireva.
Podsjetimo, senzorno ocjenjivanje dostavljenih uzoraka tradicionalnih kozjih i ovčjih sireva s područja Federacije BiH obavljeno je prošlog mjeseca.
Na predstojećem skupu, Mirko Jarak, dipl. ing. agr., će održati radionicu o autohtonim proizvodima, a u sklopu koje će prezentirati iskustva proizvođača iz Italije. Napomenimo da je talijanska Gorgonzola Dolce DOP, De’ Magi uvršten među deset najboljih sireva na svijetu, na ovogodišnjoj dodjeli nagrada World Cheese Awards.
Congratulations to the top 16 cheeses in the world
— Guild of Fine Food (@guildoffinefood) November 4, 2022
The full list of #WorldCheeseAwards results is now available on our website: https://t.co/qo0UfjZQc7 pic.twitter.com/1Z4KelZHIs
Prisutni će imati priliku poslušati i predavanje magistra agronomije Tonija Mikulića koji će govoriti oplemenjivajuju ovaca u cilju povećanja proizvodnje, nakon čega će biti prezentirani rezultati senzorne analize ovčjih i kozjih sireva te uručene plakete i zahvalnice.
Podsjetimo, od 24 uzorka pristigla na ocjenjivanje, 15 je osvojilo zlatnu medalju, dva uzorka su dobila srebrenu, a sedabronzanunu
Tagovi
Autorica