Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 09.05.2019. 16:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Tradicionalno, sa sajma u Novom Sadu možete se vratiti s traktorom ili sijačicom

Međunarodni poljoprivredni sajam počinje u subotu, 11. maja. Prvi put u istoriji ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Nastupit će 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države, najavljeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

Foto: Vedran Stapić
  • 196
  • 52
  • 0

Međunarodni poljoprivredni sajam počinje u subotu, 11. maja. Prvi put u istoriji ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Nastupit će 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države, najavljeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

"Prvi put ćemo u okviru Nacionalne izložbe stoke imati Izložbu genetskih potencijala u okviru koje će biti predstavljene autohtone rase, neophodne za održanje biodiverziteta. Poslije više od 20 godina imamo 17 kolektivnih izložbi. Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u srijedu, 15. maja", rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Izložbom hrane uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i Grada Novog Sada kako je dalje objasnio bit će promovisani potencijali naše zemlje, a Izložba poljoprivredne mehanizacije bit će upriličena na čak 35.000 metara kvadratnih.

Iz Afrike 12, a iz Italije 30 kompanija 

Ambasador Tunisa, Sejf Alah Redžeb, najavio je da će Zemlja prijatelj 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma nastupiti sa 12 kompanija koje stižu iz Afrike. Prema njegovim riječima, predstavit će uglavnom poljoprivredno-prehrambene proizvode, a na Sajam dolaze kako bi pronašle partnere u našoj zemlji i regionu. Ambasador Redžeb je pozvao privrednike iz Srbije da posete njihov štand, ali i da učestvuju na B2B sastancima sa firmama iz Tunisa.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu: Proizvodi i usluge iz 61 države

Nastup oko 30 talijanskih kompanija najavila je Marina Scognamiglio, direktor Talijanske agencije za spoljnu trgovinu. Prema njenim riječima očekuje se i dolazak oko 45 privrednika koji će imati direktne B2B susrete sa izlagačima. Među izlagačima su zastupljeni proizvođači i prodavci poljoprivredne opreme i mehanizacije. Bit će i kompanija sa sistemima za tretman voća i povrća poslije berbe i proizvođača opreme i mašina za prehrambenu i mljekarsku industriju. Od 11. do 17. maja, na novosadskom sajmištu bit će i predstavnici sajma u Veroni, kao i agencije za promociju talijanske regije Veneto.

Za poljoprivrednike iz zemlje i regiona niže cijene mehanizacije

Uz Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i distributera poljoprivrednih mašina iz Rusije. Brojni noviteti će biti predstavljeni na Sajmu. Akcenat je na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi. Poljoprivrednici iz zemlje i iz regiona mogu da računaju na niže cijene mehanizacije, a najavljeni su popusti do 10 odsto

Osvojite ulaznice za Poljoprivredni sajam u Novom Sadu!

U Poklon-igri za posjetioce pripremljena su dva traktora i sijačica. Agropanonka poklanja Belarusa, KITE d.o.o. će nekog od posjetilaca obradovati John Deere-om, a pneumatsku sijačicu pripremio je VGP Ozdoken.

Zlatni sponzor Poljoprivrednog sajma je Aldahra koja će u Hali Master predstaviti svoj proizvodni program iz 15 zemalja.

Dan stočara je u četvrtak, 16. maja na Manježu, a porodični dan je srijeda, 15. maja.

Cijene ulaznica nisu mijenjane u odnosu na prethodnu godinu. Pojedinačne koštaju 10 KM. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posjetama plaćaju 3,30 KM, koliko košta i ulaznica za penzionere i djecu od 7 do 12 godina. 

Porodični dan je srijeda, 15. maja. Tada cijela porodica sa djecom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da posjeti uz jednu kupljenu ulaznicu koja košta 10 KM. Radno vrijeme je od 9 do 19 sati. 


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novosadski sajam Mehanizacija Izložba stoke Ministarstvo poljoprivrede Slobodan Cvetković Sejf Alah Redžeb Marina Scognamiglio


Autorica

Slađana Aničić

Više [+]

Diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.


Partner