Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački sajam
  • 20.08.2022. 13:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Svi putevi vode u Gradačac – naredne srijede počinje Sajam šljive

Svečana ceremonija otvaranja Sajma na Trgu Alije Izetbegovića planirana je 24. avgusta u 12 sati

Foto: Vedran Stapić
  • 317
  • 284
  • 0

U srijedu, 24. avgusta, diže se zavjesa 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive u Gradačcu. Najstariji specijalizirani sajam u Bosni i Hercegovini, ove godine okupit će oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Turske.

Nema sumnje da će grad Zmaja od Bosne, naredne sedmice, biti centar privrednih zbivanja te prilika za uspostavljanje novih partnerstava i poslovnih saradanji. A, za posjetioce svakako sadržaja neće manjkati.

Za svakog po nešto

Svečana ceremonija otvaranja Sajma na Trgu Alije Izetbegovića planirana je u 12 sati. Prvog dana će biti održan i okrugli sto na temu "Perspektivne poljoprivredne politike u BiH". Drugog dana ove manifestacije bit će održana stručna predavanja o regenerativnoj poljoprivredi – Zelena agenda za Zapadni Balkan, te o problemu nedostatka radne snage u BiH. U petak, 26. avgusta, govorit će se o razvoju ruralnog turizma i unapređenju njegove konkurentnosti. Pripremljen je i bogat kulturno zabavni program svaku večer od 20 sati.

Sajam će za posjetioce prva tri dana biti otvoren od 10 do 19 sati

Kako je i uobičajeno na izložbenim štandovima naći će se brojni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, kompanije iz Turske će predstaviti pesticide za poljoprivrednu proizvodnju i maslinovo ulje, a moći će se vidjeti i mehanizacija i oprema.

Dio sadržaja bit će upriličen i na Kuli Husein-kapetana Gradaščevića, a u etno-parku na jezeru Hazna sve posjetioce očekuje "Gastro avlija" gdje će se pripremati jela i tradicionalne prerađevine od šljive i drugog sezonskog voća i povrća te prezentiran proces pečenja rakije.

Ulaznice i parking

Sajam će za posjetioce prva tri dana biti otvoren od 10 do 19 sati. Posljednjeg sajamskog dana, u subotu, 27. avgusta, izlagačima će biti podijeljene zahvalnice te će u 16 sati biti zatvorena manifestacija.

Prvi sajam šljive u Gradačcu je održan 1969. godine. I ne propustite posjetiti i podsajamsku aktivnost, odnosno 5. Međunarodni sajam pčelarstva, gdje su izlagači najavili povoljnije cijene meda.

Cijena ulaznice za posjetioce je 2,00 KM, a parking prostor je osiguran za sve, u neposrednoj blizini sportske dvorane Skenderija.


Tagovi

Gradačački sajam Sajam šljive Manifestacija Zmaj od Bosne Otvaranje sajma Međunarodni sajam pčelarstva


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas