Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive
  • 27.07.2022. 16:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Utvrđen prijedlog programskih sadržaja Gradačačkog sajma

Očekuje se da će s ove manifestacije biti upućene poruke i poziv na hitno rješavanje problema proizvodnje, prerade i plasmana voća i povrća

Foto: OO Sajma šljive
  • 92
  • 20
  • 0

Organizacioni odbor 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive koji će se održati u Gradačcu od 24. do 27. avgusta, utvrdio je prijedlog programskih aktivnosti sajamskih i podsajamskih sadržaja. Ceremonija svečanog otvaranja održat će se u srijedu 24. avgusta na gradskom trgu Alije Izetbegovića u prisustvu izlagača, brojnih zvanica i gostiju iz zemlje i inostranstva.

Kako je istaknuto, proteklih nekoliko dana pristigle su brojne prijave za učešće na ovogodišnjem sajmu, a  očekuje se dolazak više od 300 izlagača iz BiH, zemalja okruženja i Turske. U Turističkoj zajednici grada Gradačca, koja organizuje ovu privrednu manifestaciju, ističu da Sajam šljive ponovo okuplja neke od najznačajnijih poljoprivrednih proizvođača i prerađivača.

"Ovogodišnji Sajam šljive ponovo plijeni pažnju izlagača. Očekujemo će nam predstaviti najbolje i najznačajnije iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane. Kompanije iz Turske će predstaviti pesticide za poljoprivrednu proizvodnju i maslinovo ulje. Vjerujemo da je razlog njihovog interesovanja taj što gradačački sajam poljoprivrede i prehrambene industrije predstavlja mjesto ugodnih druženja ali i brojnih sadržaja koji uključuju komercijalne susrete, prezentacije, prodajne izložbe", rekao je Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda u Gradačcu.

Ensar Mešanović: Vraćamo značaj Gradačačkog sajma i domaće poljoprivrede

Neizostavna su i naučna savjetovanja, okrugli stolovi i direktna komunikacija svih uključenih u agrarni system. Tako će se ovdje ponovo naći proizvođači i prerađivači mlijeka. Vrijedi istaći i učešće Farme koza i magaraca Agro-Nika Farm iz Modriče. Očekuje se da će s ove manifestacije biti upućene poruke i poziv na hitno rješavanje problema proizvodnje, prerade i plasmana voća i povrća. To se posebno odnosi na pomoć u subvencioniranju poljoprivrednika, ali i prerade i izvoza poljoprivrednih proizvoda.

"Svakako, očekujemo da o ovoj, ali i drugim temama vezanim za ulaganja države u domaću poljoprivrednu proizvodnju govore predstavnici resornih ministarstva, ali i profesori s Poljoprivredno prehrambenog fakulteta u Sarajevu i Prirodno-matematičkog fakulteta odsjek Turizmologija u Tuzli te stručni radnici organizacija i firmi koje prate i svojim proizvodima unapređuju poljoprivredu i prehrambenu industriju", istakao je Mešanović, napomenuvši da je jedina šansa za domaću poljoprivredu nesebična potpora države. 


Tagovi

Sajam šljive Gradačački sajam Ensar Mešanović Turistički ured u Gradačcu Poljoprivredni proizvodi Poljoprivreda Izlagači Agro-Nika Farm


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/