• Tradicionalna manifestacija
  • 11.07.2017. 12:00

Rogoljska žetva - kako se nekad živjelo i radilo na selu

U Rogoljima će se i ovoga ljeta, 22. jula održati manifestacija "Rogoljska žetva – Kosidba, vršidba i etno izložba".

Foto: Rogoljskazetvainfo
  • 562
  • 40
  • 0

Svake godine krajem jula, u srcu Lijevča polja u selu Rogolji - opština Gradiška, održava se sada već tradicionalna turistička manifestacija pod nazivom "Rogoljska žetva - Kosidba, vršidba i etno izložba". Tako će biti i ovoga ljeta pa će se Rogoljska žetva održati u subotu, 22. jula 2017.

Rogolji šampioni u svinjogojstvu, folkloru i poljoprivredi

Osnovni i jedini cilj ove manifestacije je očuvanje i njegovanje starih običaja i tradicije naroda ovih prostora. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se ove godine održava osmi put.

Posjetioci od samog jutra pa do večernjih sati mogu uživati u mnogobrojnim sadržajima kao što je kosidba i vršidba žita na starinski način, izložba starih etno eksponata, izložba stoke i poljoprivredne mehanizacije, degustacija jela i pića, kulturno zabavni program i još mnogo toga.

Iz godine u godinu sve je veći broj posjetilaca koji kreću put Rogolja kako bi se podsjetili kako se nekad živjelo i radilo na selu. Posebno treba napomenuti veliki broj mladih koji se po prvi put susreću sa starim običajima i već zaboravljenim predmetima. Upravo oni su ti koji treba da otrgnu i sačuvaju od zaborava običaje i tradiciju svojih predaka.

Foto: Rogoljskazetvainfo


Tagovi

Rogoljska žetva Rogolji Lijevča polje Gradiška Žetva Tradicija Kosidba Običaji


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi