Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival rakije Tuzla 2017
  • 22.11.2017. 17:00

Rakiju na sunce, kreće ocjenjivanje

Započela je predaja uzoraka rakija za ocjenjivanje na 1. međunarodnom festivalu rakija Tuzla 2017.

Foto: Bigstockphoto/guruxox
  • 209
  • 15
  • 0

Kantonalna privredna komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević, organizatori "1. međunarodnog festivala rakija Tuzla 2017", ubrzano privode kraju tehničke pripreme za najveće ovogodišnje okupljanje ljubitelja "dobre kapljice" ali i kvalitetne hrane, koje će se održati u Hotel Tuzla 8. i 9. decembra/prosinca ove godine.

Vrijeme je za Festival rakije u Tuzli

Po prvi put i samostalni proizvođači rakija imaju priliku da ponude svoje rakije na uzorkovanje i dobiju stručni sud o svom proizvodu, koji će im pomoći u daljem razvoju. Predaja uzoraka za ocjenjivanje započela je 20. novembra i to na pultu koji se nalazi u lobiju Hotela Tuzla. Svaki predati uzorak rakije na ocjenjivanje presipa se u identične boce i dobija svoj redni broj, tako da će žiri na ocjenjivanje dobiti samo identične boce sa uzorcima i brojevima.

Cijena stručne analize je 15KM po uzorku, a bit će ocijenjeni samo oni uzorci uz koje je dostavljena potvrda o uplati. Samostalni proizvođači koji nisu u mogućnosti da sami donesu uzoke svojih rakija na ocjenjivanje mogu to učiniti i putem ekspres dostave.

Uzorke sa uplatnicom i svojim podacima pošaljite na adresu: Hotel Tuzla (za 1. Međunarodni festival rakija Tuzla 2017) ul. ZAVNOBiH-a 13, 75000 Tuzla.

Foto: Bigstockphoto/guruxox


Tagovi

Festival rakije Rakija Međunarodni festival rakija Tuzla 2017 Festival rakije Tuzla 2017


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]