Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kalendar sajmova
  • 16.01.2023. 13:30

Pogledajte kalendar najavljenih sajmova i festivala u BiH

Datume održavanja ne morate pamtiti, jer vam je kalendar sajmova u BiH, region i svijetu uvijek dostupan na stranicama Agrokluba.

Foto: Vedran Stapić
  • 663
  • 53
  • 0

Ove godine planirano je održavanje ukupno 36 privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini. U Kalendaru sajmova, koji je izradila Vanjskotrgovinska komora BiH u saradnji s Grupacijom organizatora sajmova u BiH, za poljoprivrednike bi njih 13 moglo biti interesantno. Tako su, pored ostalih, najavljeni sajmovi poljoprivrede, pića, lova, turizma, mesa, čaja i slično, gdje svoje učešće svakako mogu prijaviti svi oni koji se bave agrarom, uključujući i hobiste.

Prvi ovakav događaj, održat će se sredinom marta, a riječ je o 3. Međunarodnom sajmu turizma. Lanjski je okupio više od 70 domaćih i stranih izlagača. Prilika je ovo i za one koji se bave ruralnim turizmom u BiH, da predstave svoju ponudu i potencijale.

Prvi festival ponosa Hercegovine - žilavka i blatina u Zagrebu

U aprilu je najavljen Prvi nacionalni festival vina, ribe i specijaliteta od ribe koji će se održati u Bijeljini, a potom u istom mjesecu slijedi Gastro eko fest, hrana sa sevdahom - Festival hrane, ljekobilja i pčelinjih proizvoda u Sarajevu. Krajem četvrtog mjeseca slijede sajamski dani u Bosanskoj Gradišci, gdje se održava Regionalni sajam privrede, poljoprivrede, poduzetništva, obrazovanja i zapošljavanja.

Kako smo već ranije pisali, jedna od najznačajnijih manifestacija u BiH, 24. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru održava se od 2. do 6. maja. U ovom mjesecu održava se i poznati Međunarodni sajam turizma i ekologije - "List 2023" u Lukavcu. A, jubilarno 50. izdanje Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, planirano je za od 23. do 26. avgusta.

Za podršku sajamskim manifestacijama 750.000 KM iz državne kase

Interagro u Bijeljini je najavljen za septembar ove godine, a riječ je 21. izdanju Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i izložba stoke. Goraždanski “Dani jabuke” održat će se sredinom oktobra, a mjesec kasnije "Jesenji sajam 2023" u Banjoj Luci. U jesen nepropustite ni Semberski sajam mesa.

Datume održavanja ne morate pamtiti, jer vam je kalendar sajmova u BiH, region i svijetu uvijek dostupan na stranicama Agrokluba. Spisak svih sajamskih manifestacija s kontakt podacima možete preuzeti ispod ovog teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Sajam Manifestacija Kalendar sajmova Vanjskotrgovinska komora BiH


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.