Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kotlić fest
  • 19.06.2021. 09:45
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Pale

Početkom jula održaće se "Kotlić fest", prijave traju do kraja ovog mjeseca

Ovogodišnja manifestacija je druga po redu, a motiv za njeno osnivanje bila je ljubav prema kuvanju. 

Foto: Marijana Simanić (ilustracija)
  • 116
  • 129
  • 0

Početkom idućeg mjeseca, tačnije, 04. jula 2021. godine na Palama će se održati manifestacija pod nazivom "Kotlić fest". Svi zainteresovani učesnici mogu da se prijave do 29. juna. 

Pomenuti događaj organizuje Udruženje ljubitelja kotlića, "Katena Mundi", takođe sa Pala, a kako navodi Srna, ekipu bi trebalo minimalnno da čine jedan glavni kuvar i njegova četiri pomoćnika. 

Visina kotizacije za učešće iznosi 20 KM, a sav novac biće usmjeren u nagradni fond. 

Miljan Klačar, predsjednik "Katena Mundi", naveo je da je ovogodišnja manifestacija druga po redu, a da je motiv za njeno osnivanje bila ljubav prema kuvanju. 

"Na tu ideju došli smo u toku jednog druženja uz kotlić pa smo odlučili da proširimo društvo i da pozovemo neke druge ekipe da nam se pridruže", pojasnio je Klačar. 

Ljubav prema kuvanju kao glavni motiv

Takođe je dodao da je prvi događaj ovog tipa održan u februaru 2019. godine i nosio je naziv "Zimska kotlićijada Pale". Međutim, uslijed veoma nepovoljnih vremenskih uslova, odlučeno je ipak da se organizuje u toku ljetnih mjeseci

Pomenuti Fest biće održan u Nikolićima, na prostoru Udruženja sportskih ribolovaca "Bistrica", u toj opštini. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave putem telefona na brojeve: 065/844-555 i 065/795-266.

U planu je da se sa kulinarskim dijelom programa krene u 10 sati, a završetak bi bio u 15 sati. 

Pokrovitelji manifestacija su grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija "Jahorina" iz Istočnog Sarajeva, opština Pale, Osnovna škola "Srbija" sa Pala, mesara "Buco", "Zaječarsko pivo", kao i Udruženje sportskih ribolovaca "Bistrica".

Anika, Lavice, Kamengrad, Momci u plavom... Družili se na "Drinskom kotliću"

Još jedan događaj sličnog tipa, rezervisan je za Višegrad. "Drinski kotlić" održava se na prekrasnom mjestu u sjenci stare ćuprije na Drini. Na ovom takmičenju u spremanju riblje čorbe svi su pobjednici.

Višegrad je, pored niza manifestacija turističkog, privrednog i kulturnog sadržaja, poznat i po ribolovu i održavanju raznih takmičenja na regionalnom i međunarodnom nivou.

Tako su ribolovcima na raspolaganju dva vještačka jezera na Drini i rijeka Rzav. Uzvodno od višegradske ćuprije, nalazi se i ribarska staza koja je duga oko dva kilometra, a mnogi ribolovci pecanje i uživanje u čarima ove opuštajuće sportske discipline, pronalaze i na samim čamcima usidrenim na sredini rijeke.


Tagovi

Kotlić fest Ljubitelji kotlića Ljubav prema kuvanju Manifestacija Kulinarski dio programa Miljan Klačar


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.