Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRA 2020
  • 15.07.2020. 12:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Otkazana AGRA 2020 - jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u regiji

58. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane AGRA koji se trebao održati od 22. do 27. augusta u slovenskoj Gornjoj Radgoni otkazan je zbog pandemije Covid-19, objavili su organizatori.

Foto: Vedran Stapić
  • 147
  • 7
  • 0

Nakon što je u aprilu optimistično najavljeno da će se 58. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrane AGRA održati od 22. do 27. augusta ove godine unatoč pandemiji, to se, nažalost, ipak neće dogoditi. Naime, organizatori su priopćili da je sajam otkazan zbog koronavirusa i da prvenstveno treba brinuti o zaštiti zdravlja posjetitelja, izlagača i svih ostalih sudionika.

Kako navode u priopćenju, prethodno su analizirali sve moguće scenarije i alternative kako bi se manifestacija s 58 godina neprekinute tradicije održala i ove godine, ali su došli do zaključka da se jedan od najvećih poljoprivredno-prehrambenih sajmova u regiji ovoga puta ne održi jer je riječ o masovnom okupljanju sudionika i posjetitelja te da ne bi mogli izvesti sve potrebno da se omogući epidemiološka sigurnost svih koji bi na sajam došli iz Slovenije i drugih zemalja.

Poslovna hrabrost, ali i odgovornost prema sudionicima sajma

Nakon uspješnog sajma Agra 2019, koji je na preko 71.800 m2 izložbenog prostora predstavio više od 1.850 izlagača iz 32 zemlje, a u šest dana ga je posjetilo gotovo 120.000 posjetilaca, najave i zanimanje za Agra 2020 bili su više nego ohrabrujući. Sve stručne izložbe i velika događanja već su dogovorena, što je organizatore dodatno inspirisalo i potvrdilo uspješnost njihovih napora.

Sajam u Gornjoj Radgoni okupio blizu dvije tisuće izlagača iz 32 države

"Ne nedostaje nam poslovne hrabrosti za razvoj plemenite tradicije i otvaranje novih sajamskih i profesionalnih poglavlja. To ne znači da nismo oprezni. Želimo gospodarstvu, struci, javnosti, izlagačima i posjetiteljima ponuditi sajam koji će odražavati integritet poljoprivrede i hrane. Nažalost, to se u trenutnoj situaciji ne može u potpunosti garantirati zbog virusa Sars CoV-2. 

Ne želimo ugroziti zdravlje sudionika i ne možemo jamčiti da vaše pripreme za sajam ne bi bile uzaludne", poručili su organizatori zaključivši da intenzivno pripremaju nove sadržaje kako bi sajam AGRA 2021 ponovno bio najuspješniji događaj poljoprivredne i prehrambene industrije u Sloveniji i ovom dijelu Evrope.


Tagovi

AGRA Slovenija Pomurski sejem Pandemija Sajam Gornja Radgona Otkazano


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner