Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skup agro novinara
  • 19.12.2017. 15:00

Maja Miljević: U Banjoj Luci okupljamo agro novinare

U srijedu, 20.12.2017. Zdrava Logika iz Banje Luke će biti domaćin skupu agro novinara iz BiH kada će biti proglašen i najbolji autor godine portala Agroklub.ba.

Foto: Arhiva Maje Miljević
  • 189
  • 20
  • 0

Zdrava Logika nalaže da se agro novinari iz Bosne i Hercegovine nađu ove sedmice u Banjoj Luci. Iza ove igre riječi krije se ozbiljna najava zasnovana na saradnji perjanica digitalnog doba poljoprivrede regije - Zdrave Logike iz Banja Luke i Agrokluba iz Osijeka.

Zdrava Logika priprema iznenađenje

Sedma sila okupit će se u srijedu, 20.12. u prostorijama poznatog brenda kvalitetne domaće hrane, a domaćin skupa Maja Miljević kaže kako priprema i iznenađenje.

"Želja nam je da novinarima koji prate agro scenu pokazažemo rezultate rada naših vrijednih proizvođača. Oni su dokaz da rad i upornost osiguravaju vidljivi rezultat, a naš poslovni model da tržište otvara sve veći prostor kvalitetu. Mediji su važna karika u prijenosu informacija i kao takvi podrška farmerima."

Vedran Stapić: Mediji moraju prepoznati i podržati kvalitetne projekte

Prostor Zdrave Logike je spreman

Agroklub, online sustav informisanja prisutan je sa posebnim izdanjem u BiH već treću godinu. Kakva je veza između Zdrave Logike i portala kojeg koriste poljoprivrednici iz više zemalja okruženja rekao je Vedran Stapić, jedan od osnivača.

"Gotovo 10 godina radimo na informiranju agrarne javnosti kroz Agroklub i to iskustvo mi govori da su upravo aktivnosti na organizaciji tržišta nešto što kronično nedostaje. Majin projekt je u tom smislu potpuno pogođen i odlično odmjeren s obzirom na trenutno stanje ekonomija u kojima djelujemo. Treba nam svima više Zdrave Logike kako bi konzumenti jeli prirodnije, a farmeri živjeli bolje. Mi kao medij to moramo prepoznati i takve projekte podržati."

Maja i Vedran ističu kako će okupljenim medijima prezentovati novitete Zdrave Logike i Agrokluba u sljedećoj godini, a istom prilikom bit će uručena i nagrada autor godine po izboru njegovog uredništva. U dosadašnjim izborima nagrade su išle u Visoko (Adi Pašalić, 2015) i Prijedor (Ranka Vojnović, 2016), a ostaje za vidjeti gdje će i kome otići ovogodišnja.

Foto: Arhiva Maje Miljević


Tagovi

Maja Miljević Zdrava Logika Vedran Stapić Skup agro novinara


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !